Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Wageningen:
Vrijdagavond was Team 4 Mijl met een behoorlijke afvaardiging present op de 1e trackmeeting van Pallas 67 in Wageningen. Met weinig wind en een lekkere temperatuur waren de loopomstandigheden meer dan goed. Marit Dopheide mocht als eerste van Team 4 Mijl van start, op de 200m en 100m. Hoewel ze redelijk tevreden was over haar tijden 11.84 en 24.00, was ze niet louter positief over haar races. “Technisch was er nog wel wat op aan te merken, maar dit was een goede training!” Suzanne Voorrips voltooide iets later de 400m in een tijd van 59.65. “Ik kon voor mijn gevoel te weinig frequentie maken om alles uit de race te halen. Ik had in ieder geval gehoopt op een sterkere verzuringsprikkel.”

Op de 1500 gingen Marlies Huigen en Elisa de Jong van start. Elisa zette de klok stil op 4:41.35, na een race waarin ze zich heel sterk voelde. “Ik had te laat door dat het tempo te laag lag, dus de laatste 700m was eigenlijk een lange versnelling. Vrijdag in Utrecht ga ik echt hard lopen!” Marlies kon de eerste 2 rondes relatief goed meekomen, maar had gedurende de hele race veel last van haar scheen. “Ik probeerde de laatste ronde nog achter Elisa aan te versnellen, maar toen dat meer pijn deed heb ik de wedstrijd maar laten lopen.”. Ze kwam over de streep in 4.50.16. Djurre Hoeksema liep 4.15.85, en was daarmee de snelste B-junior van de dag.

Bij de 5000m stonden er vijf atleten van Team 4 Mijl achter de startlijn. Edwin Slijkhuis en Yannick Akkerman konden in de eerste serie gedurende 3000m samen het tempo hooghouden. Toen Yannick wegens verkramping uit moest stappen, moest Edwin zijn race echter zelf afmaken. “De laatste 2000m gingen wonderbaarlijk goed. Ik finishte uiteindelijk in 15.18.24, een pr van 10 seconden!” Adriaan Fransen haaste Marcella Herzog vlak daarna naar een tijd van 16:38.30. Dit was voor Marcella een pr van 1.13min, en bevestigt opnieuw hoe goed zij in vorm begint te raken. “Deze race heeft mij heel veel zelfvertrouwen gegeven. Ik weet zeker dat dit nog veel sneller kan!”, aldus een tevreden Marcella. Saffira Kiewit finishte in dezelfde serie na 18:29.35 minuten.

Lokeren, Dronten & Drachten
Wouter Ploeger besloot zijn seizoen dit jaar met een 800m in Lokeren te openen. De race ging verschrikkelijk hard aan de voorkant, waardoor Wouter al in de eerste 100m zijn focus verloor. “Ik zat nooit echt in de wedstrijd en werd een beetje kleurloos laatste in 1.51.77.” Ondanks de slechte race is dit qua tijd wel zijn beste seizoensopener ooit.

Zondag kwam Bram Buigel uit voor Groningen Atletiek op de competitie die plaatsvond bij Flevo Delta in Dronten. In 50.97 liep hij een halve seconde sneller dan zijn pr op de 400m. “Het ging erg makkelijk, mijn benen voelden heel goed ondanks de zware training van gisteren.” Joris Kampen, de 23e reserve van Groningen atletiek, liep zondag zijn eerste 1500m sinds 2007. “Met het oog op mijn blessure was het plan om voorzichtig te starten en op tempo 4.30 weg te gaan. Dit ging heel makkelijk, en door te versnellen wist ik in 4.23.66 te finishen.” In Drachten startte Freek Lier de 1500m voor het competitieteam van Vitalis. Hoewel hij achteraf het gevoel had dat er meer in zat, was hij met een tijd van 4.02.99 redelijk tevreden.