Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Assen – Het TT-circuit, waar normaal gesproken de motoren overheen razen, was zaterdag 18 juni het toneel voor een hardloop wedstrijd: de zevende editie van de TT-run. Op het parcours waar zes jaar geleden het lopen voor Maarten Hindriks begon stond de atleet van Team 4 Mijl opnieuw aan de start. Destijds deed Maarten mee als voetballer aan een recreanten loop, nu stond hij aan de start om de wedstrijd te winnen.

Na een tegenvallend NK besloot Maarten om van start te gaan voor één ronde over het circuit. Het bleek al snel dat hij geen tegenstand zou hebben. Met meer dan twee minuten voorsprong op de nummer twee won Maarten eenvoudig de 4,4 kilometer in 14:16.

Drachten – Een andere atleet van Team 4 Mijl die tijdens de laatste dagen van het NK ook niet in actie kon komen was Edwin Slijkhuis. In plaats daar van koos hij er voor om van start te gaan op de 8 van Drachten. Vanuit Beesterzwaag werd er gestart om vervolgens in noordelijke richting over acht kilometer naar Drachten te lopen. Vanaf de start liep Edwin mee met een groep met verschillende noordelijke toppers. “Mijn bedoeling was zo lang mogelijk meelopen in de kopgroep en dan kijken of ik kan afsprinten.” Met nog twee kilometer voor de boeg waren er nog vier atleten over van de oorspronkelijk kopgroep van zeven. Het was Ben Stellingwerf die toen een versnelling wist te plaatsten waar Edwin en de rest van de groep voor moesten passen. Deze groep ging strijden om de tweede plaats in de wedstrijd. In de laatste 200 meter was het uiteindelijk Edwin die deze plek wist te bemachtigen. Hij finishte in een tijd van 25.06 en toonde zich content met het resultaat: “Ik liep een persoonlijk record met 4 seconden. Na de scherpe 5000 meter van vrijdagavond kan ik nu niets anders dan tevreden zijn.”