Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Groningen– Zondag 28 augustus vond de 14e editie van de Bommen Berendloop plaats. De start en finish op de atletiekbaan maken het een echte thuiswedstrijd voor de lopers van Team 4 Mijl. Tevens dient de kortste afstand van 6,4 als een eerste graadmeter hoe het er voor staat met de vorm voor de 4 Mijl van Groningen. Maarten Hindriks liet een goede vorm zien en won de wedstrijd in een sterke tijd van 20.07. Suzanne Voorrips kwam bij de vrouwen als eerste over de finish in 24.54. De andere atleten van Team 4 Mijl weet wat ze komende zes weken te doen staat tot de 4 Mijl.

6,4 kilometer
Het merendeel van de Team 4 Mijl atleten verscheen aan de start van de 6,4 kilometer. Maarten Hindriks had het idee om na 2,5 kilometer te versnellen, maar wist zich al na 800 meter op kop te zetten en langzaam weg te lopen van zijn teamgenoten. Jaap Gerben Vellinga, Malik Jeylani Mohamed en Bram Buigel moesten lijdzaam toezien hoe zij de overige podiumplaatsen zouden gaan verdelen. Maarten vertelt na zijn race: Gelukkig heb ik het voor elkaar gekregen om niet stil te vallen en liep ik met een enorme voorsprong naar de finish. De laatste 2 km waren mentaal zwaar, maar ik heb het duel met mijzelf overwonnen. Achter Maarten legde Jaap Gerben beslag op de tweede plaats in 20.41 en maakte Malik het podium compleet met een tijd van 21.12. Bram finishte op de vierde plek in 21.38. Wessel van Veenen en Bart Maas deden het kalm aan en liepen naar respectievelijk 24.47 en 25.05. Zij zagen de strijd bij de dames beslecht worden in het voordeel van Suzanne. Ellen Jansen maakte er een mooie duel van met Suzanne, maar moest haar meerdere erkennen in het tweede gedeelte van de race. Ellen finishte uiteindelijk op een tweede plek in 25.59.

10 kilometer
Fabian ten Kate en Joris Kampen mochten hun geluk beproeven op de 10 kilometer. Joris zou het als een rustige loop benaderen, na een aantal weken rust, en liep naar een negende plek. Fabian had voor de winst geduchte concurrentie van Solomon Teklebhren, gastloper bij Team 4 Mijl. Solomon ging er snel vandoor en had halverwege een voorsprong van 50 seconden op Fabian. In het tweede gedeelte van de race wist Fabian nog dichtbij te komen, maar zag zijn achterstand op de atletiekbaan als onoverbrugbaar voor een lange sprint. Solomon won de 10 kilometer en Fabian finishte met 20 seconden achterstand in 34.27.