Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Vierumaki – Zondag heeft Sofie Lovdal een 14e plaats weten te bemachtigen bij de Finse cross kampioenschappen in Vierumäki. Samen met haar teamgenoten van Vaasa IS, die goed waren voor de 1e en 22ste plaats in het klassement, haalde ze daarmee een gouden medaille bij de dames senioren! “Hoewel ik na de goede trainingen in Portugal wist dat ik in PR-vorm ben op de 3000m was het voor mij onduidelijk wat ik kon verwachten van een 6 km cross,” aldus Sofie voorafgaand aan de wedstrijd. Dit kampioenschap viel direct na twee weken trainingskamp en twee reisdagen, wat de omstandigheden verre van ideaal maakten. Toch was ze aardig hersteld en bleken haar benen tijdens de race alweer in prima conditie te zijn. Sofie: “Ik liep de hele race tussen positie 12 en 15, en kreeg het vanaf de laatste twee kilometer waren heel zwaar.” Toch wist ze zichzelf goed staande te houden en veroverde haar eerste nationale medaille.