Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Leek – Het Landgoed Nienoord was dit jaar het strijdtoneel voor een tweetal Team 4 Mijl atleten. Namens de mannen verdedigde Edwin Slijkhuis de kleuren van het Team en bij de dames was dat Ellen Jansen.

Edwin had zijn punten onder zijn schoenen geschroefd voor ruim 10 kilometer cross. De promovendus uit Groningen won gemakkelijk met een dikke minuut voorsprong op de nummer twee. Zijn eindtijd was 34.11.

Ellen koos voor de korte cross. Sprintcross mocht het niet heten aangezien de afstand twee rondes van meer dan twee kilometer betrof. In de eerste ronde ging Ellen relatief behouden van start: “Na een vermoeiende trainingsweek voelde ik me in eerste instantie niet heel fit. Maar met het ingaan van de laatste ronde realiseerde ik me hoe gemakkelijk het liep. Ik voelde me ontzettend krachtig en heb het tempo daarna gestaag opgevoerd.” Ellen liep onbedreigd naar de winst in een tijd van 16.31 over 4,5 kilometer.

Heerde – Voor Freek Lier was de overwinning minder afgetekend. De atleet van Team 4 Mijl deed mee aan de Sintloop in Heerde en pakte daar de winst op de 10 kilometer. Met uiteindelijk een comfortabele voorsprong van 12 seconden op de nummer twee finishte Freek in 32.57.