Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Lisse – Terwijl een groot deel van de Team 4 Mijl atleten vrijdagavond in Utrecht van start ging, vertrok een kleine Groningse delegatie zaterdag naar Lisse voor de 35ste editie van de Ter Specke Bokaal. Deze eerste wedstrijd van het nationaal baancircuit omvat voornamelijk incourante onderdelen zoals 150m, 300m en 1000m.

1000 meter:
Thomas van Laar mocht zich op de 1000 meter gedurende twee en een halve ronde van zijn beste kant laten zien. Thomas:“We openden niet zo hard en kwamen na 800 meter ook redelijk traag door in 1.57. Op het laatste rechte stuk nam ik de kop over, maar helaas verzuurde ik zo enorm in de laatste meters dat ik niet goed door kon trekken.”Vincent Hazeleger kon in de laatste vijf meter nog net voorbij Thomas sprinten, waardoor Thomas op een tweede plek eindigde in een keurige eindtijd van 2.24.29.
Ook Carlijn Wagenaar had zich ingeschreven voor de overdistance bij de Ter Specke Bokaal. “Mijn doel was om niet te hard te starten maar wel met de groep mee te gaan.” In het begin lukte dit goed, maar al snel viel het veld toch uit elkaar en moest Carlijn zelf op gevoel doorlopen. Met 2:58,71 liep ze een PR van vijf seconden!

150 & 300 meter:
Op de 150 meter stonden drie van de sprintdames van Team 4 Mijl aan de start. Leonie van Vliet wist na 18.10 seconden de klok stil zetten en werd daarmee 7e bij de senioren vrouwen. “Stiekem had ik gehoopt op een tijd onder de 18 na de goede trainingsstage in Monte Gordo, maar dit is een prima seizoensopener,” aldus Leonie. Ze besloot niet te starten op de 300 meter vanwege zenuwpijnen in haar linkerbeen.
Dominique Veninga wist na een matige start het tempo goed door te trekken op het rechte stuk en finishte in 19.00 precies. Anderhalf uur later stond ze opnieuw aan de start, ditmaal voor de 300 meter. “Het eerste deel van de 300 meter ging heel goed, maar ik verzuurde flink op het laatste rechte stuk.” De eindtijd van 40.79 stemde haar redelijk tevreden zo aan het begin van het seizoen. Bernice Meijer stond eveneens aan de start van de 150 en 300 meter, en finishte in respectievelijk 19.56 en 41.81.