Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Dit weekend stond de Acht van Apeldoorn centraal voor de kilometervreters van Team 4 Mijl. Frank Blikslager, Edwin Slijkhuis en Marcella Herzog zorgden voor de vertegenwoordiging van het team. Daarnaast kwam Fabian ten Kate in actie in Hengelo op de 10 kilometer.

De Acht van Apeldoorn
In een internationaal deelnemersveld bij zowel de mannen als de vrouwen stonden Frank, Edwin en Marcella zich klaar te maken voor een topwedstrijd. Onder prachtige winterse omstandigheden werden de atleten weggeschoten op weg naar hopelijk goede prestaties.

Frank startte goed en positioneerde zich in een wat kleiner groepje achter de grote kopgroep. Omdat er vanuit de kopgroep steeds meer mensen afvielen, was Frank in staat deze lopers in te halen. Na een goed laatste stuk, werd Frank 11e in een netto tijd van 24:06.
“Het was een mooie test voor Schoorl, dit geeft me vertrouwen”, aldus Frank.
In Schoorl zal aankomend weekend het Nederlands Kampioenschap 10 kilometer op de weg plaatsvinden.
Ook Edwin was vrij hard van start gegaan en moest daardoor na een tijdje even temporiseren. Edwin was er op voorbereid dat het parcours na 3,5 kilometer steiler zou worden, maar ondanks deze voorbereiding liep hij hier toch niet echt lekker. Na 4,5 kilometer liep het parcours weer naar beneden en daar wist Edwin zich te herpakken. Hij finishte uiteindelijk als 19e in 25:42.
Een semi-tevreden Edwin: “Voor nu een prima resultaat. Hiermee ben ik drie seconden sneller dan vorig jaar. Volgende week hoop ik nog wel iets beter te kunnen lopen in Schoorl.”

Bij de vrouwen liet Marcella weer eens van zich horen, maar dan ook écht van zich horen. Haar vorm wordt met elke wedstrijd en training beter en dat mocht ze vandaag laten zien. Ze ging fanatiek van start en liep direct achter de koploopsters aan, onder wie Nederlands Kampioene 5 kilometer Jip Vastenburg en Lucy Njeri Macharia uit Kenia. Bij de klim moest Marcella een gaatje laten met de twee loopsters. Daarna kon ze haar tempo aardig doortrekken en werd ze keurig derde in een tijd van 27:08. Ze zat slechts 27 seconden achter winnares Jip Vastenburg. “Ik heb het idee dat ik steeds beter word en kijk enorm uit naar het NK in Schoorl!”, aldus een zeer enthousiaste Marcella.

Woolderesloop Hengelo
Ook Fabian liep dit weekend een wedstrijd in voorbereiding op de 10 kilometer in Schoorl.
Tijdens de Woolderesloop liep hij een 10 kilometer.
Ondanks een lange warming-up lukte het Fabian niet echt om goed warm te worden. Daardoor voelden de eerste kilometers hard aan en moest hij een aantal hardlopers laten gaan.
Halverwege wist hij ze weer in te halen en uiteindelijk wist hij in 33:20 de winst te pakken.
Fabian was echter niet tevreden over zijn generale repetitie: “Ondanks de winst ben ik niet helemaal tevreden. Ik had graag onder de 33 minuten gelopen. Volgende week in Schoorl wil ik een stuk harder.”

Dit was de laatste test voor de langeafstandlopers. Nu mogen ze zich aankomend weekend van hun beste kant laten zien tijdens de Nederlandse wegkampioenschappen 10 kilometer in Schoorl.