Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Oordegem (BE) – Zaterdag 27 mei vond de IFAM Outdoor in Oordegem plaats. Het was een warme dag, waarbij de thermometer 30 graden noteerde. Dit belette Thijmen Kupers niet om in een snelle 800 meter race zijn ticket voor de wereldkampioenschappen in Londen veilig te stellen. Thijmen liep naar een 3e plaats in een tijd van 1.45.58, ruim onder de vereiste 1.45.90. Dit is een grote opsteker voor Thijmen, die vorig jaar op een haar na de limiet voor de Olympische Spelen miste.

800 meter mannen
De snelste serie van de 800 meter stond aan het begin van de avond gepland. Thijmen had zo lang mogelijk in de schaduw proberen te overleven: “”Ik voelde me wel wat aangebakken, maar na 10 min joggen werden mijn benen beter en de contacten met de grond zoals ze moeten zijn””. Het plan was om een harde 600 meter neer te zetten om zo de mogelijkheid tot een snelle tijd in deze race mogelijk te maken. Het plan slaagde glansrijk. “”Erg blij dat ik de WK-limiet zo vroeg in het seizoen al heb gelopen. Ik hoop dat ik van hieruit nog een aantal sterke races kan neerzetten!””, aldus een opgetogen Thijmen.

In het voorprogramma stonden Bram Buigel en Thomas van Laar aan de start van hun eerste 800 meter van het seizoen. Ze hadden beiden wat last van een haas die aan de trage kant opende. Bram kwam in de snelste serie halverwege in 55 seconden door en liep uiteindelijk 1.51.94. Thomas liep in de volgende serie een persoonlijk record van 1.50.79, en moest vanaf 450 meter het kopwerk doen. Beide mannen hadden het idee dat er meer in zat. Ze krijgen hiertoe gelukkig nog alle kans komende wedstrijden.

800 meter vrouwen
Carlijn Wagenaar liep een bekeken race en kon een klein persoonlijk record bijtekenen met 2.13.12. Lynn van der Schaaf was in de langzaamste serie ingedeeld en had hierdoor weinig aan haar medelopers en de haas. “”Het plan was om hard te starten en dit zo lang mogelijk vol te houden, dit lukte goed. Ik kwam als eerste de bocht uit, maar aangezien ik niet zoveel had aan m”n tegenstanders en de haas resulteerde dat in een solo race naar 2.29,90, waar ik voor nu wel tevreden mee ben. Ik hoop dat ik in Nijmegen nog weer wat harder kan in een betere serie.””,aldus de strijdlustige Lynn.

400 meter vrouwen
Voor Dominique Veninga en Bernice Meijer stond in Oordegem de eerste 400 meter van het seizoen in de planning. Dominique wist direct een persoonlijk record te lopen in 56.65. Zij vertelt over haar race: “”Voor mijn gevoel was mijn opening iets te langzaam maar dit viel achteraf heel erg mee. Op de 300m kwam ik goed door en de laatste 100m had ik nog genoeg energie om goed door te lopen. Tevreden met de tijd en het verloop van de race!””. Bernice liep een tijd van 56.92. Lea Jurdzinski had een goede start van haar race, maar kreeg na 150 meter last van haar longen. “”Het werd erg zwaar. Het laatste stukje kon ik gelukkig nog weer aanzetten. Na omstandigheden ben ik wel tevreden over de tijd van 60.05″”, aldus Lea.

Verder kwamen Damien Bourguin en Freek Lier in actie op hun favoriete afstanden. Damien liep naar 53.25 op de 400 meter horden en Freek kwam rond middernacht tot een nieuwe persoonlijke beste tijd van 3.54.32 op de 1500 meter.