Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Maandagavond 3 oktober was het weer tijd voor de jaarlijkse kick-off avond van Team 4 Mijl. Tijdens de avond werd teruggeblikt op een uitstekend verlopen seizoen met maar liefst 13 medailles op de verscheidene Nederlandse Kampioenschappen waarvan 2 nationale titels (Marit Dopheide op de 400m vrouwen senioren en Wouter Ploeger op de 800m Junioren A). Ook was er vast een voorproefje te zien van ‘Team 4 Mijl – De Film’.
Daarnaast is de kick-off hét moment om de nieuwe atleten voor te stellen. Dit jaar is er een grote groep verse krachten toegetreden tot het team:
Op de middenafstand zijn Thijmen Kupers en Riccardo Sprong mannen van wie komend seizoen een hoop mag worden verwacht. Beide heren vergaarden al een hoop NK-medailles bij de junioren en zetten bij coach Guido van Weeren een nieuwe stap in hun carrière.
Bij de vrouwen zijn Britte Duijn en Suzanne Voorrips een welkome aanvulling op de het clubje sprinters. Britte is een echte 400 meter loopster (PR: 56,85), terwijl Suzanne ook goed op de 800 meter uit de voeten kan. Coach Eddy Kiemel zal de dames gaan begeleiden. Marlies Huigen is een groot talent op met name de 1500 meter (4:28,12 als meisje B1) en zal na een jaar met veel blessureleed onder coach Guido van Weeren een gooi gaan doen naar de internationale juniorentoernooien.
Coach Fokie Cnossen kan zich verheugen op de komst van 4 atleten voor met name de wat langere afstand. Sanne Sibbald en Edwin Slijkhuis zijn relatief onervaren atleten die vooral op de wegwedstrijden in het noorden zullen gaan uitkomen om van daaruit door te groeien naar het nationale niveau. Monique Elferink is een triatlete die bij het team gaat werken aan haar loopvermogen en Marieke Potijk is een veelzijdig atlete die zich de komende tijd op de steeplechase zal gaan richten.
Na een geslaagde avond zal komende zondag de eerste wedstrijd van seizoen 2011/2012 plaatsvinden: de 4 Mijl van Groningen.