Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Het warme begin van 2014 zorgde voor prima weersomstandigheden voor de eerste wedstrijden van het nieuwe jaar. Dit weekend had Team 4 Mijl bij verschillende wedstrijden de ijzers in het vuur. Op zaterdag 4 januari was er zowel in Stadskanaal als in De Wilp een nieuwjaarsloop terwijl in Lemmer de snertloop plaatsvond. Op zondag werd er indoor gelopen in Dortmund.

4 januari
In Stadskanaal vond de 41ste editie van de nieuwjaarsloop plaats, en hier stonden Joris Kampen en Djurre Hoeksema aan de start van de 10km. Joris was viervoudig winnaar van deze wedstrijd, en hoopte dit jaar dan ook opnieuw zijn slag te kunnen slaan. Helaas maakte Iwan Kamminga een einde aan deze reeks van overwinningen door met een voorsprong van 200m er vandoor te gaan met de winst. Joris eindigde als 2e op het parcours.
Djurre, die op 31 december nog de Sylvestercross in Soest startte, liep een persoonlijk record in Stadskanaal. Met een tijd van 34.37 eindigde hij als 4e bij de senioren. “De eerste 5 km waren erg sterk met een doorkomst van 16.40. Daarna kwam ik echter alleen te lopen en had ik veel tegenwind, wat een slechte 2e ronde teweeg bracht”, aldus Djurre.

Jaap Gerben Vellinga heeft zich zaterdag van zijn beste kant laten zien op een 7km wedstrijd. Hij won de snertloop, georganiseerd door voetbalvereniging c.v.v.o. in Lemmer. In De Wilp stond Robin Wassens aan de start bij de nieuwjaarsloop van 5 km. “Het is nog altijd wennen om met gips te lopen maar het gaat verrassend goed.”
Ook met gipsarm liet Robin zien wat hij waard was en hij kwam als eerste man over de eindstreep. Hij zette de klok stil op 16.47 en scherpte daarmee zijn eigen parcoursrecord onder 16 jaar aan.

5 januari
Terwijl sommige atleten van Team 4 Mijl nu vooral de crossen en wegwedstrijden opzoeken, werkt een deel van de baanatleten toe naar de NK indoor in februari. Dit weekend deed Danaid Prinsen de aftrap van het indoorseizoen in Dortmund, waar zij aan de start stond van de 400m. Hier finishte ze na 57.18 seconden, een resultaat waar ze zelf niet echt over te spreken was. “Ik zat achter iemand die eigenlijk te langzaam ging, dus kon niet lekker doorlopen.”