Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Venlo- Op de zonnige zondag in Venlo stonden meer dan 25.000 hardlopers aan de start. Met Jacelyn Gruppen en Edwin Slijkhuis stonden twee doorgewinterde Team4Mijl-ers aan de start. Jacelyn wist er een geweldig resultaat te halen, maar Edwin had zijn winterjas nog niet afgedaan en had moeite met de warmte.

Jacelyn Gruppen verteld: “”De halve marathon was mijn hoofddoel van deze winter, helaas de CPC Loop moeten missen waardoor ik maar één kans had om een nieuw pr te lopen. Het parcours van de Venloop is daar heel geschikt voor, maar het moest nog even gebeuren. Van te voren wel erg onzeker omdat ik de laatste weken veel last had gehad van rugklachten. Na het startschot kon ik dat loslaten en op advies van coach Eddy Kiemel was ik hard gestart.”” Jacelyn liep de eerste tien kilometer met een groepje, maar werd als werkpaard gebruikt. Na het vele kopwerk draaide het parcours en werd de weg vervolgt met tegenwind. “”In het tweede deel van de wedstrijd sloot Jill Holterman aan en op dat moment kreeg ik het erg zwaar en moest het tempo wat laten vieren. Gelukkig kon ik me weer herpakken, maar heb ik alsnog weer veel voorin de groep gelopen in de jacht voor een persoonlijk record.”” Na 20 kilometer had Jacelyn een kleine voorsprong op Holterman, maar haar laatste kilometer was erg sterk en moest Jacelyn genoegen nemen met de derde plek. Met een eindtijd van 1.16.24 liep Jacelyn ruim een minuut onder haar oude record.

Voor Edwin Slijkhuis verliep de race minder goed. “”Bij het vijf kilometer punt was het eigenlijk al klaar. Ik had zware benen en kon niet goed omgaan met de warmte. De overgang naar hogere temperaturen gaan bij mij altijd gepaard met een paar matige hardloop dagen. Helaas was vandaag zo”n dag.”” Ondanks het ongemak liet Edwin zich niet gek maken en liep de race uit in 1.14.23. “”Ik hou niet van uitstappen, dus als ik dat kan voorkomen doe ik dat.””