Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Niet op het NK, maar uitkomend voor Nederland in een interland tegen België en Duitsland, stond Anouk Trooster in Gent aan de start. Zij mocht daar uitkomen op de 800 meter voor meisjes B.
Helemaal goed voorbereid was ze niet, want met een griepje onder de leden voelden de benen niet zoals het hoorde. Na een goede start vanuit baan 1 lag ze na het uitkomend van de eerste bocht toch op kop van de wedstrijd. Hierna kwamen er al snel enkele atletes over haar heen en was het een kwestie van aanhaken of afhaken. Tot 400 meter weet ze de groep te volgen, maar hierna ontstaat een langzaam groter wordend gat met de eerste 4 loopsters. De laatste ronde weet Anouk toch nog wat reserves te vinden en kan zo met een sterke laatste ronde nog één Duitse atlete terugpakken. Anouk wist uiteindelijk te finishen in 2:18.34, een nieuw indoor PR. Na de finish is het dan echt op en mag Anouk, zittend op de baan, terugkijken op een mooie eerste internationale ervaring.
Het Nederlandse team eindigde op een 2e plaats achter België en voor Duitsland.
Gezien haar fysieke staat moet er voor Anouk nog veel meer in zitten en ze is er dan ook op gebrand binnenkort een snellere tijd neer te zetten.