Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Na een trainingsstage op Lanzarote in december, kon voor de meeste baanatleten dit weekend in Apeldoorn het indoorseizoen beginnen.

800 meter
Het beste paard van stal Thijmen Kupers kreeg op de 800 meter onder andere tegenstand van zijn teamgenootje Wilfred van Holst. Van start tot finish dicteerde Thijmen de race en in 1.48.51 kwam hij over de streep. Een evenaring van het baanrecord en slechts een halve seconde boven zijn beste indoortijd. Met veel vertrouwen kijkt hij naar de komende wedstrijden om in een sterker veld de WK limiet van 1.47.00 te slechten. Waar Thijmen snel van start ging, had Wilfred een meer behouden strategie. Vanuit de staart van het veld bouwde hij zijn race verstandig op en finishte als vierde in 1.52.96. “Dit is naar mijn persoonlijke mening een bevestiging dat de stijgende lijn erin zit”, aldus een opgetogen Wilfred. In de B serie gaf Jasper Sinnema acte du presence. Zij goede seizoensopening twee weken geleden in Dortmund, had hem goede hoop gegeven dat het dit keer nog beter zou gaan. Helaas liep het anders en met een tijd van 1.57.45 was hij nagenoeg even snel als in Duitsland.
Suzanne Voorrips liep in de vrouwenrace de vier ronden. Na een laag aanvangstempo kwam zij niet goed in haar ritme. Met Christine Bosch streed Suzanne in de laatste meters om de winst, waarbij zij net aan het kortste eind trok (2.14.32/2.15.67). “Volgende keer zal ik direct tempo gaan maken, waardoor er vast een snellere tijd uit rolt”, sprak Suzanne.

400 meter
De 400 meter stond in het teken van de rentree van Marit Dopheide. Marit werd vrijwel het gehele outdoor seizoen geplaagd door een voetblessure, maar is nu weer fit. Na een goede start kwam zij met voorsprong de bocht uit en trok de eerste ronde hard door. Op de laatste 150 meter werd zij bijgehaald door Madiea Ghafoor en Lisanne de Witte, maar liep nog altijd een zeer respectabele tijd van 55.09. In de andere series kwamen Marieke van der Zee en Suzanne Voorrips in actie. Afgelopen week had Marieke achillespeesklachten waarna er drie loopvrije dagen volgden. Deze rust was niet helemaal afdoende, want tijdens het inlopen begon de pees weer op te spelen. De wedstrijd ging uiteindelijk nog redelijk met een tijd van 59.55. Suzanne had na haar 800 meter enige snelheid ingeboet. Met een weinig zegende tijd van 60.38 kon zij blij noch verdrietig zijn.