Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Tijdens de IJsseldelta baancircuitwedstrijd in Kampen kwam in totaal 19 keer een Team Heart Vital atleet aan de start. Onder goede omstandigheden, met lichte tegenwind op de 100 meter werd de wedstrijd afgewerkt. Op de korte onderdelen was de seizoensopening van Sjors Kampen erg sterk. Hij won de 400 meter in 48.72. Victor Bouwman miste in dezelfde 400 meter het “klaar” commando, waardoor hij een erg ongelukkige start kende. Desalniettemin wist hij met 50.22 zijn persoonlijk record te benaderen tot op een halve seconde. Op de 1500 meter maakten vooral Olfert Molenhuis en Adrienne Herzog indruk met goede tijden, terwijl Arnoud Brugge zijn persoonlijk record met 7 seconden wist aan te scherpen. Olfert, gehaasd door Sybren Mulder, had van de tegenstand niets te duchten en liep op overtuigende wijze naar 3.57.78 slechts een fractie boven zijn persoonlijk record. Adrienne gehaasd door Simon Vroemen had ook een sterke seizoensstart. In een rommelige race met wisselende ronde tijden wist ze 4.13.03 te realiseren. Slechts 3 honderdste boven de limiet voor de EK. Joris Kampen profiteerde goed van het lopen van Simon en Adrienne en wist zijn persoonlijk record aan te scherpen tot 4.09.38. Hiermee verloor hij in de eindsprint nipt van Michel van Kruchten.

Bij de meisjes A liepen Marieke Falkmann, gehaasd door Marieke van der Wal, en Ilona Schra goede races. Marieke finishte in 4.46.23, terwijl Ilona voor het eerst sinds 2003 weer onder de 5 minuten grens dook.

Op de korte afstanden bij de vrouwen acteerde Linda Swart met drie overwinningen op 100,200 en 400 meter. Ilse Velkers kende op de 400 meter een sterke seizoensstart door 62.42 neer te zetten, vlak boven haar persoonlijke record.