Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Zaterdag 5 januari vond in Apeldoorn de officiële opening van het indoorseizoen plaats. Tijdens de PEC Indoor wedstrijd in Omnisport gaven zes atleten van Team 4 Mijl acte de présence.

Marlies Huigen laat hoopvolle tijden zien
Marlies Huigen heeft laten zien dat ze op de goede weg terug is na een lange periode van blessureleed. In Apeldoorn liep ze een 800 meter om vervolgens twee uur later nog een 400 meter af te leggen. “De 800 meter ging gemakkelijk, ik voelde me erg sterk alleen was het probleem dat ik niet kon inhalen op het laatste stuk, anders was het sneller gegaan.” Met 2.17 pakte ze de winst bij de meisjes A. Over haar 400 meter was ze, ondanks dat ze een degelijke tijd van 60.11 liep, minder tevreden. “Ik zat niet in de wedstrijd en was er met mijn niet hoofd niet helemaal bij.” Aankomend weekend loopt ze in Gent een 800 meter en hoopt daar haar tijd van Apeldoorn te verbeteren.

Losse Veter interviewde Marlies na haar races:

Marit Dopheide scherpt pr op 60 meter flink aan

Na twee weken hard trainen in de zon op Lanzarote is het ook aan de ex-Olympiër de beurt om te laten zien waar ze staat. Het korte sprintwerk ging haar verrassend goed af: met een tijd van 7.54 op de 60 meter verbaasde ze vooral zichzelf. “De acceleratie ging goed maar vanaf het “rechtop” komen liep het technisch niet top. Desondanks een verrassend goede tijd en een dik pr (was 7.68).” Na de 60 meter werd het tijd voor het echte werk. De specialiste op de 400 meter heeft door haar Olympische Spelen avontuur, waar ze met de 4×100 ploeg aanwezig was, afgelopen outdoorseizoen weinig 400 meters in wedstrijdverband afgelegd.
Haar eerste 400 meter van het indoorseizoen ging naar eigen zeggen zeer ontspannen en resulteerde in een tijd van 55.61. “Het voelde erg ontspannen, ik zat in een bepaald ritme waar ik moeilijk uitkwam. Uiteindelijk bleek het iets te ontspannen en de tijd viel tegen.”

Ondanks de goede trainingen die Britte Duijn laat zien, bleek dit nog niet uit haar resultaten. Zowel op de 60 meter als op de 400 meter kwam ze niet helemaal tot haar recht. Gelukkig is het indoorseizoen nog lang en heeft zij nog genoeg kansen om te laten zien wat ze waard is.

Net als Marlies dubbelde eerstejaars Team 4 Mijl lid Maarten Hindriks. Hij liep de 400 meter in een tijd van 54.74 maar was hierover niet helemaal tevreden: naar eigen zeggen miste hij teveel snelheid. De 800 meter ging in 2.08. Jolien de Waard liep een tijd van 2.22 en junior Wessel van Venen noteerde 2.03.


Dubbele overwinning voor Team 4 Mijl in Stadskanaal

Marieke Falkmann en Joris Kampen waren in Stadskanaal tijdens de RTV Stadskanaal Nieuwjaarsloop de snelste. Marieke startte behouden met het oog op de Halve Marathon van Egmond die aankomend weekend op het programma staat en rolde ontspannen naar de finish met een ruime voorsprong op de tweede vrouw. “”Ik heb geen één keer op mijn horloge gekeken en heb puur op gevoel gelopen”, aldus Marieke.

Ook Joris Kampen won bij de mannen met een flinke voorsprong. Zijn strijdplan was om 33 minuten te lopen en met een tijd van 33.12 was hij daarin goed geslaagd. “Een mooi begin van 2013”, aldus Joris.