Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Voor de locatie en tijdstip van het trainingsweekend was bewust gekozen. Als voorbereiding op het NK indoor en later nog NK cross reisden een aantal neo senioren van Team 4 Mijl vrijdag samen met coach van Weeren richting Terschelling. "Juist de strijd tegen de elementen aan gaan en een terug getrokken plek was een bewuste keuze als start van onze specifieke voorbereiding richting de NK”s" aldus de coach. "Het was erg guur, maar dat maakte het er zeker niet minder mooi op ."

Waar op het journaal werd gepredikt om binnen te blijven, gingen de mannen gewoon zaterdagochtend aan de bak. Er werd hier en daar nog wel raar gekeken naar de teamleden, toen zij om 10 uur via de Brandaris de duinen in trokken om flink tekeer te gaan.

Na wat minutenblokken in zone 3 door het bos werd de training voortgezet bij de bekende opgangen in de duinen vlakbij het groene strand. Met andere woorden: heuvelloopjes!

Het deed op een gegeven moment denken aan die film "Rocky", waarin Sylvester Stallone in Rusland door de sneeuw een berg op rent. Dat gevoel kwam bij de mannen naar boven. Er werd echt gebikkeld. Het mooiste moment was de strijd op de “moordenaar” een pittig steile heuvel van circa 250 meter, nu geflankeerd door een witte laag sneeuw. Door de lengte van de heuvel was het mooi om te zien hoe man tegen man van verschillende disciplines de strijd aan gingen. Zo liepen de mannen in vorm tegen elkaar. Pascal Remminga (400 meter) begon hard tegen Stefan Wessel (1500 meter) en kreeg een gaatje, maar zag zijn tegenstander op het eind weer dichtbij komen.

Mentaal is iedereen klaar voor de scherpe trainingen richting de NK, na zo”n weekend. Op zondag staat er nog een concentratieoefening op het programma en zullen er nog wat blokjes gelopen worden. "Volgende week de thuiswedstrijd in Martiniplaza Groningen, dan kunnen we zien wat het allemaal opgeleverd heeft en wat er nog moet gebeuren"

Op de foto:

400 meter: Pascal Remminga en Tim Hoffman

800 meter: Wilfred van Holst, Jesper Greijdanus, Stijn Hoogwout

1500 meter: Stefan Wessel, Martin Lunenborg, Mart Sijtsema