Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Met een WK indoor finale, diverse halve marathon debuten in verschillende uithoeken van het land en een verworven crossmedaille, wist Team 4 Mijl dit weekend haar veelzijdigheid de prolongeren. Een aantal uur voordat Kupers zijn 800 meter finale zou lopen, vormde Den Haag het toneel voor het Nederlands Kampioenschap halve marathon. Op het mooie parcours, lopend van Den Haag naar Scheveningen en terug, kwamen twee Team 4 Mijl atleten in actie. De warmte en de harde wind op de terugweg maakte de omstandigheden zwaar.

Voor Edwin Slijkhuis verliep het NK teleurstellend. Met een tijd 1.17.30 stemt hij zich alles behalve tevreden. Mentaal begon hij niet fris aan de wedstrijd. De omslag naar de warmte viel de atleet zwaar. Edwin begon nog voortvarend aan zijn wedstrijd, maar kwam na 5 km reeds ver onder zijn 1.10 schema door. Na 7 km kreeg de atleet het echt zwaar en was het naar zijn zeggen eigenlijk al gebeurd. Hoewel zijn 10 km- tijd nog steeds een tijd in de 1.10 deed vermoeden, kon Slijkhuis zijn tempo niet volhouden. Na 16 km heeft de atleet een minuut gewandeld, waarna hij de laatste 4.5 nog wel uitdribbelde. “Het was echt 3x niks vandaag” sprak een teleurgestelde Edwin.

Saffira Kiewiet die haar debuut maakte tijdens het NK halve marathon was daarentegen zeer te spreken over haar optreden. Saffira liep ondanks de warmte vrij gemakkelijk en ziet veel ruimte voor betering: “Mijn gevoel is dat ik na 10 km toch iets meer had kunnen versnellen. Een leer voor de volgende keer, want deze afstand bevalt me wel” sprak een opgetogen Saffira na afloop. De atlete behaalde met een tijd van 1:22:38 een negende plek bij de vrouwen senioren. Stefanie Bouma, die de laatste weken diverse keren ziek is geweest, moest het NK helaas aan haar voorbij laten gaan.