Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Adrienne Herzog heeft haar goede optreden in de Plantsoenloop een passend vervolg gegeven in de Warandeloop in Tilburg. Ze eindigde in het sterke Europese veld als zesde en ruimschoots als eerste Nederlandse. Toch was ze niet helemaal tevreden. "Ik had er stiekem iets meer van verwacht en mis toch nog wat scherpte aan het einde" aldus een goedlachse Adrienne. Veel minder tevreden was een teleurstellende Marieke Falkmann. Zij finishte in de achterhoede, nadat ze na een valpartij totaal niet meer in de wedstrijd kwam. Ondanks haar teleurstellende optreden heeft ze het vertrouwen van de KNAU gekregen en gaat ze samen met Adrienne deel uitmaken van de onder 23 ploeg op het EK cross in Spanje.

Een sterk optreden was er ook van Sjors Kampen. Hij finishte als veertiende in de korte cross. Na een trage start kwam hij aan het einde sterk opzetten en met een sterke finish wist hij enkele gekende 800 meter lopers te verslaan. De omgekeerde weg bewandelde Wilfred van Holst, hij startte snel maar moest dat bekopen met een totale ineenstorting. Hij finishte uiteindelijk als 29ste.

Bij de meisjes B was er een sterk optreden van Wilmke Boersma. Zij werd tiende en vierde Nederlandse. Na een behoudende start liep Wilmke, uitkomend voor de nationale ploeg, in het middenstuk goed door en met een sterke eindsprint wist zij nog enkele plaatsen te winnen. Elisa de Jong liep aanvankelijk ook sterk mee, maar vergiste zich in de lengte van het parcours en moest dat bekopen met "totale verzuring" zoals zij het zelf treffend verwoordde.