Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Tijdens de Wageningen Track Meeting, georganiseerd door Pallas “67, wilde Marcella Herzog proberen nóg een keer onder de grens van 16 minuten te duiken op de 5000 meter. Zij deed dit eerder in het seizoen ook al en samen met haar NK brons op de 5000 meter toonde ze wederom aan dat ze ook op de (midden) lange afstand bij de grote mevrouwen hoort.

In Wageningen had ze haar persoonlijke haas, tevens alumnus van het team, Wouter Ploeger ingeschakeld. “Helaas werd het niet de race waar ik op gehoopt had. Het was een rommelige race met veel geduw, getrek en zelfs enig gescheld,” zo beschrijft Marcella haar raceverloop. “Geen strakke race waar ik achter de billen van Wouter kon plakken. Hoewel ik baalde van het rommelige raceverloop ben ik tevreden met mijn slotronde in 72-73 en mijn tweede tijd ooit.”
Ze finishte als eerste dame nipt boven de grens met de 16 minuten: 16.04.19. “En zoals Eddy ook al zei: het is ook belangrijk om te leren racen,” besluit Marcella haar verhaal.

Bart Maas stond aan de start van de 800 meter. Op deze afstand kon hij geen grote potten breken: hij finishte als derde in zijn serie in 2.02.18.