Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Terwijl de meeste atleten van Team 4 Mijl pas net teruggekeerd zijn uit Monte Gordo, zijn Marcella Herzog en Wessel van Veenen dit weekend hun baanseizoen begonnen.
Bij de Harry Schulting Games in Vught kwam Marcella op de 3000m tot een ruime overwinning in haar snelste seizoensopener ooit.
“Na drie rondes Jessica Oosterloo gevolgd te hebben, pakte ik in de vierde ronde de kop en liep toen weg van het veld.” Marcella liep vervolgens solo naar de finishlijn, die ze bereikte na 9.34.43 minuten.
Slechts 5 seconden verwijderd van haar persoonlijk record wist Marcella haar seizoen op deze manier sterk te openen. “De komende weken zal ik nog enkele specifieke trainingen doen om straks nog dieper te kunnen gaan”, aldus Marcella.

Wessel van Veenen was de enige Team 4 Mijl-er die bij de Ter Specke Bokaal in Lisse op de startlijst stond.
De finalist van het NK indoor liet op deze overdistance zien dat hij klaar is voor zijn 800m-seizoen. Wessel: “Tot 800m heb ik alleen maar 29ers gelopen, waarna ik opschoof naar een tweede plek. Met pijn en moeite heb ik die weten te behouden waardoor ik uiteindelijk in 2.26.51 finishte.”

Marcella en Wessel zullen volgende week samen met vele andere atleten van Team 4 Mijl traditiegetrouw in Hoorn voor mooie tijden strijden.