Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Na terugkomst van een geslaagde trainingsstage op Lanzarote kwamen er deze week een aantal atleten in actie bij cross- en wegwedstrijden in Soest en Woudenberg.

Soest
Op 31 december sloot Saffira Kiewiet 2014 af met de Sylvestercross in Soest. Daar leidde het 6 kilometer lange parcours haar over boswegen en duinzand tot een tijd van 26:05. Hierdoor constateert Saffira dat het met de inhoud wel goed zit: “Ik heb de race goed opgebouwd en kon de laatste ronde nog 3 vrouwen inhalen.”

Woudenberg
In Woudenberg toonde Marcella Herzog zich de sterkste vrouw op de 10 kilometer bij de Florijn bosloop in Woudenberg. Mede dankzij haar persoonlijke haas Wouter Ploeger finishte ze daar in 35:59 bij deze semi-thuiswedstrijd, een dikke 4 minuten voor nummer 2 Ausrine Kutkaite.
Wouter won voorafgaand aan het haaswerk de 5 kilometer in 15:26.

Glanerbrug
Terwijl veel atleten van Team 4 Mijl naar Lanzarote gingen, koos Fabian ten Kate Tirol als trainingsoord. In Glanerburg racete hij na terugkomst mee in de Rabo nieuwjaarsloop. In 52:14 won hij de 15km, wat ook een parcoursrecord bleek te zijn. “Ik had al direct een flinke voorsprong, en heb de hele wedstrijd erg ontspannen gelopen. Dit was een mooie trainingsprikkel voor Egmond volgend weekend!”