Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Adrienne Herzog heeft in een sterk internationaal vrouwenveld een sterke zesde plaats behaald. Na een agressieve start, waarbij ze voortdurend in de voorste gelederen verkeerde, kon ze in de tweede helft van de wedstrijd een zesde plaats consolideren. Ze eindigde hiermee als beste nederlandse waardoor ze zich onmiddelijk wist te plaatsen voor het EK cross.

Een eerste stap op weg naar het EK heeft ook Marieke Falkmann gezet. Zij wist in de wedstrijd bij de meisjes junioren A als vijfde nederlandse te eindigen. Als zij over twee weken in Roeselaere deze prestatie weet te herhalen zal zij ook mogen deelnemen aan het EK. In dezelfde wedstrijd stelde Marieke van der Wal teleur. Vorige week eindigde ze nog 5 vijf seconden achter Marieke Falkmann, nu ruim een minuut. Kwalificatie voor de EK lijkt daarmee ver weg. Ilona Schra liep een goede ingedeelde wedstrijd en eindigde 1 plaatsje achter Marieke van der Wal.

Bij de jongens A is Paul Zwama er niet in geslaagd zijn kandidatuur te stellen voor de EK. Na een slechte start moest hij meer dan de helft van het veld inhalen. Deze inhaalrace moest hij echter in de slotfase bekopen met zijsteken en een grote terugval in wedstrijd. In dezelfde race liep Arnoud Brugge een verdienstelijk race door slechts 11 seconden achter Paul te eindigen. Rogier Wezeman moest hier de strijd staken ook vanwege zijsteken.

Lotte Spraakman liep op zaterdag bij de B-junioren naar een 27ste plaats.