Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

De tweede vrijdagavondinstuif in Utrecht heeft wisselende prestaties opgeleverd.

800 meter
Suzanne Voorrips liep een uitstekende 800 meter. Na een voorzichtige opening kon zij goed doortrekken en verbeterde haar persoonlijk record met ruim een seconde tot 2.13.87. Ook Rob ter Burg kwam goed voor de dag. Tweederde van de race ging zeer soepel. De laatste honderd meter sloeg de vermoeidheid toe, maar hij kon wel goed tempo houden. Met een tijd van 1.56.92 bleef hij nipt boven zijn PR. Daarnaast liepen Wilfred van Holst, Sjors Kampen, Jaap Gerben Vellinga, Bram Buigel en Machteld Mulder de dubbele ronde. Zij bleven ver verwijderd van hun beste tijden.

1500 meter
Op de 1500 meter kwam Yannick Akkerman uitstekend voor de dag. Hij liep constante rondes en verpulverde zijn beste tijd tot 4.01.56. A-junior Wessel van Veenen werd in een nieuw PR van 4.16.68 achtste. Bij de meisjes junioren B eindigde Danaid Prinsen op een verdienstelijke derde plaats.

3000 meter
Laat op de avond namen Stefanie Bouma, Marcella Herzog en Elisa de Jong het tegen elkaar op over 3000 meter. Door het geringe verschil in niveau, werd het een spannende strijd. Elisa trok aan het langste eind en klokte een prima tijd van 9.53.74. Binnen de tien seconden werden Marcella en Stefanie tweede en derde.