Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Holten – Zaterdag 21 januari was de Holterberg het strijdtoneel van de vierde cross van de Cross League Oost. Namens Team 4 Mijl reisde Jacelyn Gruppen af naar Holten om deel te nemen aan de 5 kilometer. Het parcours was op veel plaatsen erg glad door de winterse omstandigheden van de afgelopen week. Veel sporen in het bos waren bevroren en slecht te belopen. “Ik besloot om op de slechte stukken voorzichtig te lopen, dit om de kans op blessures te verkleinen.” Vertelde Jacelyn na afloop. Op de slechte stukken verloor ze daarom veel terrein op haar mannelijke tegenstanders. Jacelyn had geen kind aan haar vrouwelijke tegenstanders en kon zich mooi optrekken aan de deelnemende mannen. Ze won uiteindelijk in een tijd van 19.35.

Hannover (DEU) – Ook Lea Jurdzinski kwam dit weekend namens Team 4 Mijl in actie. De in Duitsland geboren atlete nam deel in Hannover aan het indoor kampioenschap van de Duitse deelstaat Niedersachen. Vrijdagavond startte ze op de 400 meter. Lea gaf aan dat ze op PR jacht wilde: “Ik voelde mij van te voren erg goed en ik wilde heel graag onder de 60 seconden lopen.” Helaas leek haar serie geen goede voorwaarden te scheppen voor een snelle tijd: ze stond aan de start met slechts één directe tegenstander. Gelukkig, weerhield dit haar niet van een nieuw PR: “Mijn start ging perfect; ik liep al snel aan kop en kon de hele tijd goed door versnellen.” Dit resulteerde in een tijd van 59.72 en een overall vierde plaats. Lea reageerde verheugd: “Ik ben hier heel erg blij mee. Er is nu een dikke seconde van mijn pr af!”
De volgende ochtend, mocht Lea opnieuw in de baan verschijnen. Dit keer stond de 200 meter op het programma. Na de uitstekende prestatie van de voorgaande dag stond ze vol goede moed aan de start. Lea probeerde zo goed mogelijk met haar concurrenten mee te lopen. Ze finishte in een tijd van 26.28, wat wederom een PR was voor de atlete van Team 4 Mijl.