Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Egmond aan Zee Terwijl Jacelyn Gruppen over het strand in Egmond een topprestatie neerzette, ging het grootste deel van de Team 4 Mijl-ers naar Dortmund toe voor een overdekt atletiek spektakel. Op de 800m bij de mannen was Thomas van Laar de op één na snelste van de dag. Suzanne Voorrips wist de beste dagprestatie op de 800m op haar naam te zetten en Carlijn Wagenaar stond haar bij op het podium op de derde plek.

De start van de vrouwen is 9 minuten voor de mannen uit. Zo kunnen de vrouwen ook daadwerkelijk de wedstrijd winnen. Dit zorgde ervoor dat Jacelyn Gruppen direct in de kopgroep terecht kwam. Echter voelde dit te snel aan en temporiseerde ze op het strand. Tijdens de laatste 10 kilometer moest Jacelyn strijden met zichzelf. Jacelyn vertelt: “Op mijn horloge zag ik dat ik op pr-tempo liep, dus ik ging er volledig voor. Op dat moment liep niemand in mijn buurt, maar ik zag dat ik de groep voor me langzaam aan het naderen was. Helaas kon ik deze dames niet meer achterhalen, maar de tijd waarop de klok stil bleef staan maakte dat ik daar niet lang bij stil stond. Ik had een ruim pr gelopen met een eindtijd van 1.17.28. Dit leverde een 11e plek op in het algemeen klassement en maakte me 5e Nederlandse!”

Dortmund

60 meter
Het eerste startschot was voor Leonie van Vliet op de 60 meter. Ze liep haar eerste wedstrijd en won gelijk haar serie in een goede tijd van 7.92. “Ik ben tevreden, maar het voelt nog niet helemaal super. Het kan nog ietsjes harder, maar ik weet nog niet of dat vandaag al lukt.” Ze liep in de finale exact dezelfde tijd en eindigde op de 2e plek. Lea Jurdzinski was de 2e startster van Team 4 Mijl. Ook zij liep de 60 meter en plaatste zich met 8.06 voor de finale. Hier kon ze echter haar tijd niet meer verbeteren.

800 meter
Suzanne Voorrips had als plan om hard te starten en van deze wedstrijd een goede trainingsprikkel te maken. Een opening over 400 meter in 59 seconden was voor al haar tegenstanders een onmogelijke missie. Ze liep halverwege zo’n 50 meter voor op haar concurrentes. Helaas kwam de verzuring eerder dan verwacht. Het werd afzien en zonder de druk van concurrentes viel de slotronde haar zwaar. “Ik had gehoopt dat ik ondanks deze geplande opening tot een iets beter resultaat zou komen, maar het doel van vandaag is bereikt.” Ondanks dat Suzanne niet zo tevreden was won ze haar wedstrijd met grote overmacht. Carlijn Wagenaar die één serie later mocht starten stond als langzaamste geplaatst. Carlijn liet zich echter hierdoor niet van de wijs brengen en nam brutaal de koppositie om deze vervolgens niet meer af te staan. Het leek alsof ze haar concurrentes één voor één versleet. Elke ronde moest er weer een andere atlete een gat laten vallen. Tot op de laatste meters had ze echter tegenstanders in haar nek hijgen, maar ze redde het. Ze werd beloond met de 3e tijd van de dag.

Bij de mannen zou er een spannende race zijn met Thomas van Laar, Wessel van Veenen, Wilfred van Holst en Vincent Hazeleger. De wedstrijd was weliswaar in Duitsland, maar de 800 meter werd gedomineerd door de Nederlanders. Na 100 meter werd een lint gevormd achter Vincent Hazeleger die een stabiele openingsronde van 27 seconden op de klok zette. Slechts 1 loper liep voor de groep uit. Dit was de enige Duitser in deze serie en met nog 300 meter te gaan werd deze door de vier bovengenoemde atleten ingehaald. Op de bel had Vincent al een klein gaatje geslagen met Wilfred die op de voet werd gevolgd door Wessel. Thomas begon met nog 200 meter te gaan met zijn echte versnelling. Al snel achterhaalde hij Wessel en Wilfred. De finish was echter te dichtbij om nog een echt gevaar te vormen voor Vincent. Met een tweede plek en een eindtijd van 1.51.39 pakte hij wel een persoonlijk record. Wessel van Veenen kon in de eindsprint Wilfred net niet meer achterhalen en finishte als vierde in een eindtijd van 1.53.19. “Dit was 2 seconden sneller dan mijn opening van vorig jaar. Het is een goed begin en ik hoop dat het harde werk van de afgelopen tijd zich nog gaat uitbetalen in een nieuw persoonlijk record.” aldus Wessel.

400 meter
Dominique Veninga liep een solide race over 400 meter en zette 59.18 op de klokken. Na bijna 300 meter op kop te hebben gelopen kon ze helaas niet meer mee toen ze werd ingehaald. Een nette tweede plek leverde het echter wel op. Leonie en Lea die ook al de 60 meter hadden gelopen konden geen potten breken. De eerste 200 meter waren voor beide dames niet snel genoeg, waardoor een snelle eindtijd niet meer mogelijk was. Beiden eindigden boven de 60 seconden.