Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen weekend trokken vier atleten de wedstrijdschoenen of spikes aan om op diverse plaatsen in het land Team 4 Mijl te vertegenwoordigen. Met drie podiumplaatsen en een nieuw persoonlijk record lieten de atleten zich van hun beste kant zien.

Hollandscheveld – Zaterdag 12 november liep Maarten Hindriks de VIOS Cross in Hollandscheveld. Maarten koos dit jaar voor de lange cross van 7700 meter. Vorig jaar won hij nog de korte cross van 3000 meter. Nu schreef hij ook de lange cross op zijn naam, en hij bleek weinig tegenstand te hebben. Maarten over zijn race: “”het plan was in eerste instantie om een beetje rustig te starten en dan bij de groep we te versnellen, echter liep dit vanaf het begin al anders. ik kwam meteen op kop en had na 1 ronde al een grote voorsprong””. Maarten liep dan ook soeverein naar de overwinning in een tijd van 26.53 en had meer dan een minuut voorsprong op de tweede loper.

Nunspeet – Zaterdag stonden Henk Kramer en Edwin Slijkhuis aan de start van de Zandenplasloop, een 10 kilometer wedstrijd rond de Zandenplas en door het Zandenbos. Na 1 mijl was er een tussensprint voor een bonus, die Edwin wist op te strijken. De kopgroep dunde daarna uit tot vijf man, en deze groep bleef tot halverwege bij elkaar. Henk had gelijk vanaf de start zijn eigen tempo gekozen en liep bijna de gehele wedstrijd op minder dan 100 meter van de kopgroep, en kon de afvallers één voor één oprapen. Helaas bleef het podium net buiten zijn bereik, maar hij verpulverde wel zijn pr met een halve minuut tot 32.28. Henk vertelt: “”Als eerste echte wedstrijd voor het team, en soort van graadmeter sinds de marathon, ben ik zeer tevreden met de prestatie en tijd. Met een goed gevoel ga ik dan ook het winterseizoen in””.

Edwin streed lang mee voor de overwinning, maar hij moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in twee atleten en pakte het brons in een tijd van 32.07, op 8 seconden van de winnaar. “”Dit was een hele leuke race om te lopen, en ik merk dat ik afgelopen weken weer dichter bij mijn niveau van begin dit jaar kom. Voor nu ben ik zeker tevreden met een podiumplek””, aldus Edwin.

Haarle – Zondag 13 november stond Jacelyn Gruppen aan de start van de Haarlerbergloop, de eerste wedstrijd van een crosscircuit in het oosten van het land. Jacelyn koos voor de 5 kilometer afstand binnen dit circuit en wist de wedstrijd naar haar hand te zetten in een tijd van 18.18. Na twee tweede plaatsen bij 10 kilometer van de Diepe Hel Holterbergloop en de halve marathon van de Berenloop kon zij nu de handen in de lucht steken. Jacelyn vertelde over haar cross: “”Na de start had ik wat moeite om aan te haken bij de voorste groep mannen, maar het tweede deel voelde beter aan. Ik moest ook flink doorlopen want de tweede dame zat me op de hielen. Uiteindelijk kon ik goed doortrekken en de winst pakken””. Jacelyn gebruikte deze wedstrijd vooral als een prikkel richting de Warandeloop. Over twee weken zullen daar meerdere atleten van Team 4 Mijl laten zien wat ze waard zijn.