Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Groningen – Op de regenachtige zondagmiddag was er één kleur die overheerste. Een zee van roze zorgde ervoor dat er geen twijfel over mogelijk was. De Ladiesrun van Groningen was aanstaande. Jolien de Waard behaalde het grootste succes van de zes meiden Team 4 mijl die deelnamen. Op de vierde plek eindigde Sofie Lovdal net buiten de prijzen.

Jolien had haar zinnen gezet op een eindtijd onder de 18 minuten. Ze wilde na een aantal tegenslagen op de 5 kilometer het tij keren. Jasmine Hillebrink moest ze al snel laten lopen en na 2.5 kilometer had ze zelf ook een ruime voorsprong haar achtervolgsters. In een race tegen de klok wist ze zich naar een tijd van 17.53 te knokken. “Ik laat hier gelukkig zien dat mijn lichaam dit als basis aankan. In de komende wedstrijden kan ik dus weer op zoek gaan naar een persoonlijk record.”

De Finse Sofie Lovdal liep met haar oranje kousen naar een vierde plek net buiten het podium. “De stijgende zit er weer in en dit was weer een goede trainingsprikkel.” Voor de andere dames van het team was dit een leuke trainingswedstrijd. Met een dikke glimlach en een goed gevoel finishten in volgorde Suzanne Voorrips, Marcella Herzog, Ellen Jansen en Carlijn Wagenaar. Voor Carlijn was dit echter niet de enige wedstrijd dit weekend.

Martini Bokaal
Op de zaterdag was er bij Groningen Atletiek de felbegeerde Martini Bokaal te vergeven. Op de 400 meter liep Carlijn naar een persoonlijk record van 58.21. Bernice Meijer en Dominique Veninga lieten zien dat ze in vorm zijn voor de 400m op het NK van komend weekend, door met persoonlijke records (op de 100 en 200 meter) naar huis te gaan. De onderlinge strijd tussen Bart Maas en Jelte te Brake werd ditmaal in het voordeel van Bart beslecht. Helaas liepen beide atleten niet de eindtijd die ze voor ogen hadden. Met 2.01.15 was Bart de snelste van de twee. Jelte die tot 600m voor Bart liep kon echter zijn eigen tempo niet volhouden en liep naar een eindtijd van 2.02.58.