Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Verspreid over Utrecht en Hoogeveen kwamen de atleten van Team 4 Mijl op vrijdagavond tot een aantal keurige prestaties.

Hoogeveen Classic – Opnieuw EYOF Limiet Danaïd Prinsen
In Hoogeveen tijdens de Hoogeveen Classic maakte Machteld Mulder een uitstapje op de 1500m. Gegangmaakt door haar puik lopende broer Sybren liep ze naar een tijd van 4.23. “Met wat meer specifieke training denk ik dat er op de 1500 nog wel een kleine PR in zit.” Aldus een positief gestemde Machteld.
Inge Bootsma had alvorens het plan opgevat om een 400m te lopen in Hoogeveen. Helaas moest zij zich afmelden vanwege hamstringklachten. Danaid Prinsen liep wel de 400m en deed dat uitstekend. 56.19 was goed voor de limiet voor het Europees Jeugd Olympisch Festival. Dit betekende voor haar de tweede limiet, zij is reeds in het bezit van een startbewijs op de 800m.

Track meeting Utrecht
Tegelijkertijd werd er in Utrecht een trackmeeting gehouden, hier werd door een groot aantal atleten een PR gelopen.
Wessel van Veenen liep op de 800m een PR van 3 tiende. Met 1.58.34 had hij op iets meer gehoopt, maar de nuchtere Wessel stelde: “Het was een goede race en PR is PR”.
Ook Suzanne Voorrips liep een PR op de 800m, langzaam maar zeker snoept ze elke week een beetje van haar tijd af. Dit maal liep ze 2.13.13 waarbij Wilfred van Holst goed haaswerk verrichtte. Marcella Herzog liep in dezelfde serie een PR van 2.17.77.
Elisa de Jong voelde zich sterk in Utrecht, met veel duwen en trekken in haar serie kon ze moeilijk inhalen en niet voluit lopen. Desalniettemin liep ze een PR met 2 seconden 4.32.32. “Ik kwam niet verzuurd over de streep. Volgende race gaat het harder!” sprak Elisa strijdbaar.
Maarten Hindriks liep op de 1500m ook een PR: 4.12.96.
Op het korte werk kwamen Marieke van der Zee en Pascal Remminga in actie, allebei liepen ze een 100m en 200m als snelheidsprikkel. Beide atleten kwamen niet goed uit de verf op de 100m, Marieke stelde niet scherp te zijn en was ontevreden over haar tijd. Ook Pascal was traag uit de blokken en moest veel goedmaken richting finish, zijn tijd: 11.52. De 200m ging voor Marieke en Pascal iets beter (resp. 26.42 en 22.78), maar gaven aan dat ze het idee hadden dat het sneller kon.
Yannick Akkerman werkte 12.5 ronden af in Utrecht en kwam daarbij tot een keurig PR van 15.43.52.

Run van Roden
Zaterdag liep Joris Kampen een halve marathon in Roden. Joris wist dat zijn vorm niet uitmuntend was en had geen hoge verwachtingen van de tijd. Desalniettemin genoot Joris van de mooie parcours door het bos, waardoor hij weinig last had van de wind. “Lekker gelopen en gewonnen in een tijd van 1.14” aldus een goed gestemde Joris.