Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Leiden – Een achttal Team 4 Mijl atleten trok zaterdag de spikes aan voor de 2e wedstrijd van het nationale baancircuit. In een van de vele goed bezette races van die dag was het Leonie van Vliet die twee persoonlijk records in de wacht wist te slepen. Ook Dominique Veninga viel op door wederom een 56-er te klokken op de 400m. Voor Niek Blikslager en Wessel van Veenen was de Leidse atletiekbaan het toneel voor de seizoensopener van hun hoofdafstand.

100m – 200m – 400m(h)
Leonie wist op de 200m met behulp van een gunstig briesje mee de klok op 24.23 stil te zetten. Ook op de 100m liep zij een nieuw PR van 11.82, waarmee ze slechts 14 honderdsten achter de winnende tijd bleef. Dominique wist ondanks een zware trainingsweek met een eindtijd van 56.74 een 2e plaats in het voorprogramma te bemachtigen. “Mijn start was goed, en de eerste 300m kon ik me goed optrekken aan het meisje naast mij,” aldus een tevreden Dominique. Bernice Meijer kwam vandaag helaas niet zo dichtbij haar PR als haar trainingsmaatje en klokte 58.01 op de Leidse atletiekbaan. Damien Bourguin liep vandaag helaas ook niet de race van zijn leven. De 400m hordeloper van Team 4 Mijl snelde eerder dit seizoen al naar een 52-er, maar raakte zaterdag helaas zijn ritme kwijt bij het aanraken van een horde, waardoor hij uiteindelijk in 53.84 over de meet kwam.

800m
Wessel opende in Leiden zijn wedstrijdseizoen op de 800m na een poos te hebben gekwakkeld met scheenbeenklachten. Wessel: “Na een vlotte start kon ik op de 4e plaats ontspannen doorlopen tot de laatste bocht.” Door zich de laatste 200m op zijn techniek te focussen wist hij in 1.52.59 de eindstreep te passeren. “Dit is bijna net zo snel als mijn opening van vorig seizoen, dus dat geeft me zelfvertrouwen!” aldus Wessel. Net als Wessel kwam Carlijn Wagenaar ook naar de Gouden Spike om zich over de twee rondes atletiekbaan van haar beste kant te laten zien. In een goed bezette wedstrijd finishte zij in 2.14.84, waarmee ze een kleine twee seconden verwijderd bleef van aar beste tijd ooit.

1500m
Niek mocht vandaag na een jaar van blessureleed eindelijk weer van start gaan op zijn favoriete 1500m. Hij werd in de A-race geplaatst, maar Niek had achteraf gezien liever in de B-race gelopen. “Nu moest ik alles alleen doen en kon ik niet mee-racen.” De 3.54.57 op de klok was voor hem een kleine tegenvaller. Ook Maarten Hindriks nam deel aan de 1500 meter en hoopte in Leiden zijn PR van 3.56 te verbeteren. Helaas liepen zijn rondetijden na de eerste 400m langzaam op. “Het was niet superzwaar, maar toch kon ik niet harder,” vertelde Maarten tegen de redactie. Desalniettemin is hij ervan overtuigd dat hij met een paar extra trainingen de volgende wedstrijd al veel harder zal kunnen lopen.