Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Zaterdag 13 juni vond de 44e editie van de Gouden Spike plaats op sportcomplex de Leidsche Hout. Thijmen Kupers waagde hier een poging om de WK-limiet (1.46.00) te lopen, Danaid Prinsen testte haar snelheid op de 400 meter.

Door de relatief slechte weersomstandigheden (koud, motregen en forse wind) bleven topprestaties dan ook uit.
Thijmen pakte de overwinning in een veld met veel internationale atleten. Met 1.48.28 wist hij de nummer 2, Bob van der Ham, nipt achter zich te houden. Daarnaast merkte hij ook dat de vermoeidheid van een paar pittige trainingsweken nog in de benen zaten. “Hierdoor is een eindtijd van 1.48.28 niet heel gek. De eerste 500 meter gingen erg goed achter haas Bjorn Blauwhof, maar die stapte helaas toen uit. De wind stond op dat rechte stuk vol tegen en vanaf 550 meter begon ik dan ook echt tijd te verliezen. Ik zag de klok op 1.20 springen en versnelde eigenlijk niet echt goed meer door,” zegt Thijmen. Toch kijkt hij niet geheel ontevreden terug op zijn race: “Winst is altijd goed en de manier waarop ben ik op zich wel tevreden mee.”

RTV Noord interviewde na de race Thijmen:

en Eddy:

Danaid Prinsen had een zware dobber op de enkele baanronde. Zij finishte in 58.66, ruim 3 seconden boven haar persoonlijk record.

Tropische omstandigheden bij Loopgala
In Wageningen vond afgelopen vrijdag het Tarthletos Loopgala plaats.
Liefst drie Mi-La atleten starten op de 1500 meter met Niek Blikslager als pacemaker. Hij loodste o.a. Rob ter Burg naar een 3.56-er, goed voor een tweede plaats. Achter Rob werd Maarten Hindriks vijfde en wist net binnen de 4-minuten grens te blijven. Maarten over zijn race: “Het was heel warm en daarom ben ik niet ontevreden. Het is niet goed maar ook niet slecht. Vanaf 800 meter liet ik het een beetje liggen, maar de laatste ronde ging weer in 61.”

Fabian ten Kate liep op de 5000 meter naar een nieuw persoonlijk record: 15.30.76

Dominique Veninga kwam in de buurt van haar pr. Zij deed 59.47 seconden over haar 400 meter.