Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

De wind was tijdens de Gouden Spike spelbreker voor snelle tijden op sommige onderdelen, anderen maakten dankbaar gebruik van de wind.

Vooral Marit Dopheide wist op haar 100m te profiteren van de omstandigheden. Met 11.74 liep ze een schitterend PR en werd ze uiteindelijk derde achter Dafne Schippers en Jamile Samuel. “Eindelijk een PR op de 100m! Nu op naar het NK.”
Op de 200m liet ze zien dat ze ook hier de stijgende lijn te pakken heeft richting het NK. Ze liep, voor het eerst dit seizoen, weer onder de 24 seconden en werd met 23.96 evenals op de 100m derde.

In het voorprogramma kwamen drie mannen van Team4Mijl in actie.
Henk Bakker kwam met 1.58.15 niet in de buurt van zijn tijd uit Wageningen eerder dit seizoen. Hij had het na 250m al zwaar en kon mentaal niet knokken tot de finish. “Ik had nog last van de pittige trainingen van afgelopen week en liet het de laatste meters lopen”.
Ook Andrew Larasen kon geen potten breken en finishte als laatste in zijn serie, net onder de twee minuten.
In dezelfde race toonde Jasper Sinnema aan dat hij, na een reeks van matige wedstrijden, weer op de goede weg is. Hij liep een SB met 1.57.17 en zei: “Nu een PR op het NK volgende week!”

Marieke Falkmann trad aan op de 3000m. Ze ging de wedstrijd in om te racen en dat deed ze dan ook erg goed. In een raceverloop waarbij de tweede kilometer niet snel ging liep ze voortdurend op de vierde positie. Met een erg sterke laatste kilometer eindigde Marieke als vierde in een PR met 2 seconden. “Een PR is mooi meegenomen, maar ik ben vooral erg blij met het raceverloop!”

Hoogeveen
Een dag eerder liep Elisa de Jong in Hoogeveen een 3000m. Met een tijd van 10.27.15 was niet geheel tevreden. “Er zit nog veel meer in, het was jammer dat we maar met z”n tweeën in de serie zaten en dat er erg veel wind stond”