Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

De eerste dag van het NK Junioren Indoor in het Omnisport Centrum te Apeldoorn is een succesvolle geworden voor de atleten van Team 4 Mijl.

Na zijn titel op de cross afgelopen november gaf Niek Blikslager dat succes een vervolg door de titel op te eisen op de 1500 meter bij de jongens B. Niek startte als favoriet in de 2e serie (series op tijd, dus gelijk finale) met als belangrijkste concurrenten Milco Hahury van Cifla en Sjoerd Weijers van Nijmegen Atletiek. Niek had met coach Guido van Weeren afgesproken de eerste ronde te kijken wat de concurrentie ging doen, en anders de kop te pakken en een strak tempo te lopen. Na een eerste ronde van 35 gooit Niek de knuppel in het hoenderhok en pakt de kop. Met een flinke tempoversnelling legt hij de andere jongens het vuur aan de schenen en slaat een flink gat. Met een voorsprong van ruim 3 seconden pakt Niek weer een Nederlandse titel. Niek: ´De benen voelden niet super vandaag, maar het was ruim genoeg om te winnen. In de zomer wordt de 1500 weer mijn belangrijkste afstand, dan hoop ik voor de triple te gaan!´

Op de 400 meter bij de meisjes A kwamen 2 Team 4 Mijl-leden aan de start: Britte Duijn en Suzanne Voorrips. De dames startten bij elkaar in de serie en werden overtuigend 1e en 2e in respectievelijk 59,84 en 1:00,11. In de namiddag volgde de halve finale, waarin de meiden elkaar weer troffen. Britte won deze serie in 58,51, net voor Marije Wever (58,58) en Suzanne (58,75). Suzanne na de halve finale: ´Ik begon heel hard, maar moest wat op de rem toen Marije en Britte naar binnen kwamen. Ik was liever 2e geweest, dan had ik morgen een betere baan gehad, maar goed, door is door. Ik ga morgen alles geven, het wordt erop of eronder, maar ik heb er zin in!´ Britte: ´De halve finale ging tactisch goed, mooi dat ik gewonnen heb, dan heb ik in de finale ook een goede baan. Morgen ga ik voor het podium. Hard beginnen en dan zien we waar het schip strandt.´ Morgen in de finale zal het een spannende strijd om de medailles worden met daarin ook onder andere Anna Voskamp (55,83 outdoor).

Riccardo Sprong startte op de 1500 meter bij de jongens A als absolute favoriet. De mannen startten vrij langzaam en Riccardo kwam gelijk op kop. Vervolgens nam Yared Stifanos van Hellas over, maar het tempo bleef nog steeds niet al te hard. Met 3 rondes te gaan neemt Riccardo de kop weer over en plaatst een lange versnelling. Op de bel lijkt het erop dat hij op de titel afstevent, maar vlak voor de laatste bocht komt Richard Douma van AV Zaanland er hard overheen en snelt naar het goud (4:02,33) . Riccardo staat geparkeerd, maar weet nog wel Rik van der Steen net van het brons af te houden (4:04,30 om 4:04,51). Achteraf geeft Riccardo toe toch wel wat teleurgesteld te zijn: ´In Gent een maand geleden voelde het echt super aan (800 in 1:53,55), daarna ben ik geblesseerd geraakt aan mijn scheen. Ik heb veel geschaatst en gefietst om fit te blijven, maar afgelopen week heb ik maar 2x kunnen lopen. Ik miste vandaag net de timing. Het is wel te verklaren, maar je hoopt natuurlijk op meer. Volgende week eerst maar eens op wintersport en dan richting de zomer er weer vol tegenaan!´.