Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Frenke Bolt heeft tijdens de Nederlandse Kampioenschappen baanatletiek in Amsterdam de gouden medaille bij het hoogspringen gewonnen. Frenke wist in de barrage de hoogte van 1.78m te bedwingen terwijl Marloes Strooper-Lammerts dit niet gelukte. Een barrage was nodig omdat beide atletes in de voorgaande sprongen exact dezelfde resultaten noteerden. Voor Frenke was het een mooie opsteker aangezien zij wegens een knieblessure geen optimaal seizoen doormaakt. Door deze kwetsuur zag de meerkampster zich bovendien genoodzaakt zich af te melden voor de 100m horden, het onderdeel waarop ze vorig jaar nog een tweede plaats behaalde.
Corine van Beek liep naar een keurige derde plaats op de 1500m. Corine maakte de race door zo'n drie ronden de kop te lopen, in de laatste 250m werd ze gepasseerd door Anjolie Wisse en Adriënne Herzog. Met 4.22.84 wist Corine de bronzen medaille te veroveren, haar eerste op een nationaal kampioenschap bij de senioren.
Op de 400m werd Guido van Weeren met een tijd van 49.75 vierde in zijn serie, dit was niet genoeg voor een finaleplaats. De opening van Guido was sterk, maar bij het uitkomen van de tweede bocht ging het minder soepel. Een dergelijk scenario kende Guido al eerder dit seizoen en uiteraard wilde hij nu voorkomen dat hij geen kracht meer zou hebben op het laatste rechte stuk, toch gebeurde het. Guido verklaarde na afloop dat het de eerste 200m zo gemakkelijk ging dat hij niet door had dat hij in ongeveer 23.5 opende.
Op de 1500m stonden maar liefst drie atleten van Team Grunning aan de start, Dirk de Heer, Hilbert de Vries en Erik Niemeijer. Met een totaal van 19 atleten besloot de organisatie de geplande twee series samen te voegen tot een finale. Met nog een ronde te gaan zat het hele pak atleten dicht bij elkaar. Toen er vooraan werd aangezet brak het veld, en ontstond een lang lint met atleten. Favoriet Marko Koers versnelde met name in de laatste 150m en greep op die manier met overmacht de winst. Hilbert de Vries (3.51.14) en Dirk de Heer (3.51.37) eindigden kort na elkaar op respectievelijk een zesde en zevende plaats. Erik Niemeijer kwam als dertiende over de streep in 3.54.35.