Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Vrijdag 16 april stond de Hardenberg City Run op het programma voor de jeugdige leden van Team 4 Mijl. Coach Guido van Weeren was uitgenodigd om met de A/B junioren en neo senioren naar Hardenberg te komen. Op het programma stond de talentenloop over 5 km. Daarnaast werd er een hotelovernachting aangeboden, zodat een klein “teamevent” kon worden georganiseerd. Zo stond vrijdagavond de wedstrijd op het programma, werd er daarna geslapen in het hotel Rheezerbelten en werd er zaterdagochtend meteen een duurloop van een uur gelopen.

<strong>Neo-senioren:</strong>
Martin Lunenborg liep bekeken. Na een beheerste start kon hij in de wedstrijd blijven door versnellen, zodat hij steeds meer concurrenten kon oprollen. Met een tijd van 16.53 was hij weer een stuk sneller dan in Steenwijk. Alja Bijlsma vertegenwoordigde het team bij de dames Neo. Ze startte sterk maar viel iets terug in de 2e ronde. Achteraf hoopte ze op een scherpere tijd, maar desondanks kon ze toch nog de 3e plaats veroveren en mocht ze het podium beklimmen na afloop.

<strong>A-junioren:</strong>
Elisa de Jong had een oude bekende als concurrent om het goud. Ze had immers Jeanine van Klashorst verslagen op de NK indoor 3km. Nu startte haar concurrente erg snel en had al gauw een gaatje. Elisa kwam sterk opzetten, maar kwam net te kort om nog te winnen. Met een tijd van 18.15 liep ze wel een dik pr en mocht ze dus zilver in ontvangst nemen.
Zilver was er ook voor Frank Blikslager. Hij liep erg sterk. Hij begon harder dan normaal en eindigde nog steeds even sterk. Met een kilometer te gaan lag Frank 4e, maar zag hij concurrenten Hans Dilling en Jordy Baars vlak voor zich. Zij moesten er aan geloven, toen Frank door versnelde. Frank stond zijn 2e plek niet meer af. "Lekker om die mannen te verslaan! Op het NK cross zaten ze nog voor me, maar ik laat zien dat ik nu echt mee kan doen." aldus een blije Frank. Zijn tijd was 15.43.

<strong>B-junioren:</strong>
Last but not least, de b junioren van team 4 mijl. In het judo zouden ze zeggen "een vol punt". Brian Kamstra liep van start af aan met de A junioren mee en was nooit meer te achterhalen. Goud en een pr met 16.00. Jordy Vijfschaft had geen topdag, maar liet zien dan nog heel constant te zijn. Hij verloor net de aansluiting met het podium en kan normaal sterker dan een hoge 16 minuten. Desondanks eindigde hij als 2e eerstejaars B-junior. Niek Blikslager, de C-junior van de <a target="_blank" href="http://www.loopacademie.nl"> Team 4 Mijl loopacademie</a> was een weekendje mee met het team en liep een nette 17.33.
De mannen waren sterk, maar de dames deden het wellicht nog sterker. Anouk Everts en Anouk Trooster startten beheerst, maar stoomden gedurende de wedstrijd samen met Jolien de Waard op in het veld. Uiteindelijk werden alle B Meiden 1 voor 1 gepasseerd. Anouk Everts demarreerde in de slotfase weg, maar met 200 meter te gaan kon Trooster weer aansluiten, waarna ze de “sprint a deux” wist te winnen. Goud en zilver voor Team 4 Mijl met pr tijden van 18.47 en 18.50.