Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Vught – Op Hemelvaartsdag liepen 4 Team 4 Mijl atleten een 3000 meter bij de Harry Schulting Games in Vught. Deze wedstrijd is traditioneel goed bezet op de middellange afstanden. Niek Blikslager liep na lang blessureleed zijn eerste baanwedstrijd sinds tijden, en ook Rob ter Burg is terug van weggeweest met een nieuw persoonlijk record. Jacelyn Gruppen en Maarten Hindriks openden eveneens hun baanseizoen in Vught.

3000 meter vrouwen
De vrouwenrace stond aan het begin van de avond gepland. Jacelyn had al heel wat jaren geen 3000 meter gelopen en haar persoonlijk record stamde nog uit 2011. Zij wilde graag de 10-minutengrens doorbreken en deed dit ook met een tijd van 9.58.99. “”Het was even weer wennen zo”n baanwedstrijd, na de eerste ronde schoof ik goed door en kon ik net als 9e achteraan aansluiten in de voorste groep. Helaas miste ik na 1000 meter de slag en kwam ik een klein groepje te lopen waarbij het tempo iets te laag lag.”” Zij probeerde een groepje op te schuiven, maar dit lukte helaas niet, maar met een prima eindsprint wist zij als 6e te finishen.

3000 meter mannen
De mannenrace was het sluitstuk van de avond en er stond een leuk veld aan de start waar Rob, Maarten en Niek in mee liepen. Niek kwam het dichtst bij een podiumplek in de buurt, en finishte op een 4e plaats in een tijd van 8.30.78. “Het duurde een paar rondjes om er lekker in te komen, maar ik kon daarna wel lekker blijven pushen. Ik liep een mooie progressieve race, maar had nog wel een beetje moeite om echt heel diep te gaan op het einde””, aldus Niek. Hij kon terugkijken op een geslaagde rentree na een jaar geen wedstrijd te hebben gelopen.

Rob liep naar een 7e plek in 8.42.91, en bleef een heel peloton van acht personen voor die binnen 3 seconden van hem finishte. Rob vertelde na de race: “”Ik had harder gehoopt en gedacht te kunnen. Desondanks wel een pr met 9 seconden, niet slecht voor de eerste serieuze baanwedstrijd sinds 2015. Verder heb ik zelden een 3000m gelopen, dus het was wennen aan hoe je die afstand loopt. Het middenstuk heb ik wat laten liggen, maar op naar meer en betere wedstrijden!””.

Maarten moest ook wennen aan het tempo, aangezien hij weinig specifiek werk had verricht in zijn trainingen tot nu toe. Hij finishte kort achter Rob op een 10e positie in 8.43.85. “”De eerste kilometer voelde al heel hard en ik kon de knop hier nog niet helemaal omzetten. De laatste 500 meter nog wel wat goed gemaakt en dicht naar Rob toe kunnen lopen. Volgende keer iets meer specifiek trainen en iets minder laf lopen, dan vliegen de seconden er vanaf!””, liet Maarten achteraf weten.