Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Het druilerige weer op de laatste dag van het jaar, heeft verschillende Team 4 Mijl leden niet weerhouden af te reizen naar Soest om aldaar diverse ronden in de duinen te lopen.

Na het succesvolle NK cross, het minder plezante EK in Velenje liep Brian Kamstra hier zijn laatste wedstrijd van het jaar. Op het zware parcours met mul zand en koude modder liet Brian zich van zijn beste kant zien. Ondanks een hectische eerste kilometer gekenmerkt door duwwerk en hielentrapperij was hij voordurend aan de kop van de wedstrijd te vinden. In de slotfase van de wedstrijd bleef Brian over met Marokkaanse Belg Bouchikhi, welke hem in de laatste meters net te vlug af was.

Bij de junioren B verscheen Nederlands kampioen Niek Blikslager aan de start. Zijn race verliep aanvankelijk rustig, waarna hij zelf het initiatief nam. Na verschillende tempo versnellingen bleef Niek over met de andere twee medaille winnaars van het NK, Roy van Eekelen en Noah Schutte. Net als tijdens de wedstrijd in Tilburg wist Niek met een ferme versnelling in de laatste driehonderd meter het pleit in zijn voordeel te beslechten.

Eveneens het vermelden waard was het optreden van Nieks broer, Frank Blikslager. Na een bijna oneindig lange periode van blessureleed, maakte hij zijn rentree. Frank liep mee bij de senioren en wist na een behoudende start in de laatste ronde nog verschillende concurrenten te achterhalen. “Het voelde zeer goed om weer eens een wedstrijd te lopen”, aldus een blije Frank.

Bij de meisjes A liepen Jolien de Waard en Marlies Huigen mee. Na een zware, maar bekeken wedstrijd wist Jolien op de zesde plaats te finishen, Marlies op de negende.