Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Voor het lekkere weer moest je dit weekend niet in Nederland zijn. Het was regen, regen, regen. De organisaties van onder andere de Ter Specke Bokaal in Lisse, de Hardenberg city run en de Trackmeeting in Utrecht trokken zich hier niets van aan. Weer of geen weer, lopen kan altijd.

Lisse
Thijmen Kupers kwam in actie op de voor hem onbekende 3000 meter. De eerste ronden kenmerkte zich door vele tempowisselingen. De laatste kilometer nam Thijmen het heft in handen en pakte de kop van het peloton het stond deze niet meer af. De vluchters Roy Hoornweg en Chalid Choukoud wist hij niet meer te achterhalen, maar met een eindtijd van 8.23.14 was hij meer dan tevreden.
Op de 1000 meter voor vrouwen gingen Marlies Huigen en Suzanne Voorrips van start. Marlies won op overtuigende wijze de B-race en bleef daarmee nipt boven haar persoonlijk record (2.54.50). Suzanne zag als een berg op tegen de afstand. “1000 meter is 200 meter te lang”, aldus Suzanne. Desondanks ging het niet onaardig en zij verbeterde haar beste tijd met 7 seconden (2.56.80).
Marit Dopheide liep in Lisse zowel de 150 als de 300 meter. Op de 150 meter liet zij al zien niet verkeerd de winter uit te zijn gekomen met een tijd van 17.83. De 300 ging misschien nog wel iets beter. Ondanks dat zij nipt verslagen werd door Tessa van Schagen, betekende de tijd van 38.60 wel een persoonlijk record.

Utrecht
In Lisse stond geen 3000 meter voor vrouwen op het programma, waardoor Marcella Herzog op deze afstand van start ging vrijdagavond tijdens de Trackmeeting in Utrecht. Met speels gemak liep zij naar een tijd van 9.33.17. Slechts drie vrouwen waren sneller in de teamhistorie.

Hardenberg
Naast Lisse, is ook de Hardenberg city run vaste prik op de hardloopkalender van mei. Wouter Ploeger ging hier van start en had één doel: het verbeteren van het parcoursrecord. Als een leeuw vocht hij zich door regen en wind en bleef met een tijd van 14.55 onder het oude record. De druiven waren na afloop bijzonder zuur toen bleek dat de start 200 meter naar achteren was verplaats, zodat een recordpremie aan zijn neus voorbij ging. Naast Wouter stond ook Yannick Akkerman hier aan de start. Hij liep een gedegen race en bereikte als derde de streep in een tijd van 16.01.