Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Dortmund
Nu half januari eindelijk ook in Nederland de temperatuur tot aan het vriespunt is gedaald, is het tijd om naar de indoorbanen af te reizen voor de harde wedstrijden. Een aantal atleten van Team 4 Mijl liet zich zondag op verschillende afstanden van hun beste kant zien.

Bij de mannen liep Jasper Sinnema 1:57:10 op de 800m. Hoewel hij zelf gehoopt had iets harder te lopen was hij niet ontevreden over de race. Bram Buigel won zijn serie in 1:59:25, een indoor pr en voor hem zijn 2e tijd ooit. “De race was verre van perfect, erg wisselvallig en ik wam te langzaam door. Ik denk dat er nog wel meer in zit.”

Maarten Hindriks startte de 1500m, waar hij na 4:15:80 over de eindstreep kwam. Geen pr, maar wel een seconde harder dan vorig jaar rond deze tijd. “Ik liep deze wedstrijd om te zien waar ik sta voor het NK indoor.” De 600m stond dit weekend ook op het programma in Dortmund. Danaid Prinsen startte op deze incourante afstand en presteerde daar met een tijd van 1:34:55 niet onverdienstelijk.

Egmond
Terwijl de indooratleten in Dortmund aan de start verschenen, liepen Olfert Molenhuis, Joris Kampen en Lotte de Hosson in Egmond de halve marathon. Op deze zonnige maar koude zondag volbrachten ze dit zware parcours, waarvan 7 km over het strand loopt. Olfert liep een vlakke race en wist de klok stil te zetten op 1:06:02. Hiermee behaalde hij een 17e plaats. Joris vertrok zonder hoge verwachtingen, maar liep op het strand al snel lekker uit de wind in een grote groep. “De laatste 3 km op het strand waren zwaar door het mulle zand, waardoor mijn in de duinen geplande versnelling om zeep werd geholpen.” Uiteindelijk herpakte hij zich op het laatste stuk, en wist hij na 1:13:08. te finishen. Lotte de Hosson had het zwaar op het strand, waar ze in haar eentje tegen de wind in liep. Door de duinen ging het gelukkig beter, en ze was tevreden met haar eindtijd van 1:27:32. Helaas kon Stefanie Bouma wegens kuitklachten niet aan de start verschijnen.

In Broekland liep Marlies Huigen de 5,4 km cross over een modderig parcours op het Sallands crosscircuit. “Ik liep deze wedstrijd als training en het ging prima. Ik had geen last van mijn knie en werd eerste in 21:48.”