Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Oordegem– Zaterdag 28 mei vond het internationale atletiekevenement de IFAM in Oordegem plaats. Een enorme deelname van atleten stond garant voor meer dan 15 uur atletiek. Coach Eddy Kiemel zag zijn eerste atletes om half 12 in de ochtend starten en zijn laatste atleet rond 1 uur “s nachts finishen. Gelukkig waren de coaches van Team 4 Mijl niet voor niets meegereisd met hun atleten, want er werd uitstekend gepresteerd op diverse onderdelen.

Voorprogramma
Bernice Meijer en Dominique Veninga mochten het tegen elkaar opnemen in het voorprogramma van de 400 meter. Bernice liep naar een derde plaats in de serie in een keurige 57.36, Dominique kwam op enige achterstand van Bernice als vierde over de streep in 59.20. Drie uur later was het de beurt aan Carlijn Wagenaar en Ellen Jansen op de 800 meter. Carlijn kwam tot een mooi nieuw persoonlijk record van 2.15.92. Twee series later liep Ellen naar 2:18.98, Zij baalde van haar race: “”Ik voelde me zo sterk en ik ben zo in vorm, dat ik hier gemakkelijk sneller had kunnen lopen. Ik maakte een tactische fout en verloor daardoor mijn vertrouwen””.

Het voorprogramma van de 800 meter mannen was goed bezet met 226 deelnemers. In de tweede serie mocht Jaap Gerben Vellinga een poging wagen om onder de 1.50 te lopen en hij slaagde glansrijk met een tijd van 1:49.01. Jaap over zijn wedstrijd: “”de race was rommeling met veel duwen en trekken. Maar desalniettemin heb ik mijn serie weten winnen in een nieuw persoonlijk record!””. Bram Buigel liep in deze serie ook naar een nieuwe beste tijd in 1:50.10. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Bram ook de grens van de 1.50 doorbreekt. Een serie daarna was het de beurt aan Wessel van Veenen en Thomas van Laar. Wessel had noodgedwongen wat extra rust moeten nemen afgelopen week omdat hij last had van zijn bovenbeen. Dit belette hem niet om vlot te starten en achter de haas te gaan lopen. “”Tot 700m kon ik goed doorlopen, maar toen kwam er een jongen langs en overheen die ik niet kon afhouden. Jammer dat ik niet in de snellere serie voor me zat, maar tevreden met het verloop van de race en de tijd””, aldus een ingetogen Wessel. Wessel noteerde een nieuw persoonlijk record met 1:51.05. Thomas van Laar verbeterde zijn tijd van verleden week met vier seconden en kwam tot 1:52.68.

Hoofdprogramma
Damien Bourgien startte aan het begin van de avond in het hoofdprogramma op de 400 meter horden. Damien wou minimaal in de 52 seconden lopen en zijn beste seizoentijd daarmee fors verbeteren. Hij kwam tot een tijd van 53.30 en bleek een halve seconde sneller dan bij zijn vorige race.

Suzanne Voorrips had het genoegen om in het hoofdprogramma in de C-race te lopen. Zij trof perfecte weersomstandigheden en een snelle baan, belangrijke ingredi├źnten voor snelle tijden. Zij opende haar eerste ronde in 61.50, passeerde de haas en liep op kop tot het laatste rechte stuk. “”Vanaf daar kwam een Griekse keihard over me heen en helaas lukte het me niet om bij te schakelen en haar weer terug te pakken””, vertelde Suzanne. Suzanne finishte als tweede in 2:06.00 en liep hiermee zowel een persoonlijk record als het teamrecord. “”Hopelijk heb ik volgende week een race waar er nog meer snelle meiden ook vanaf het begin hard meelopen want ik denk dat ik dan nog wel een stuk harder kan!””, aldus een gretige Suzanne.

Niek Blikslager had in de D-serie van het 1500 meter hoofdprogramma geduchte tegenstand. Hij meldde achteraf: “”Het was eigenlijk geen bijzondere race. Mijn start was goed en ik zat meteen vooraan. Liep een redelijk constant tempo maar werd steeds door een paar man ingehaald. Met een prima slotronde liep ik nog 3.48.68. ongeveer dezelfde tijd als vorige week””. Volgende week, wanneer opnieuw een aantal atleten naar Oordegem zal reizen voor de Putbos Meeting, wil Niek aanvallender lopen om dan een snellere tijd te klokken.

Naprogramma
Freek Lier maakte zijn opwachting op de 5000 meter in het naprogramma. Zijn serie startte rond 00.40, maar hij was nog zo fris als een hoentje. In een race met 32 atleten was het dringen geblazen.“”De wedstrijd ging vrij moeizaam en chaotisch, dus ik ben wel tevreden over mijn tijd van 15.12.83″”, aldus een montere Freek. Hij liep hiermee een seconde van zijn beste tijd af.