Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen weekend stond voor de junioren van Team4Mijl in het teken van de Nederlandse kampioenschappen. Voor het team kwamen Danaïd Prinsen, Dominque Veninga, Henderyke Wonink, Lynn van der Schaaf en Mike Meijer gedurende deze driedaagse strijd in actie.

NK junioren dag 1

Series 400mh
Als eerste was het op vrijdagavond de beurt aan Henderyke Wonink voor haar serie op de 400mh. In een stabiele race plaatste Henderyke zich in 64.16 voor de finale van zaterdag.

800m series
Niet veel later was het de beurt aan de 800m-lopers.
In serie 1 voor meisjes junioren A kwam Lynn van der Schaaf nipt te kort voor een finaleplaats.
Haar tijd van 2.23.44 was 0.9 seconden te langzaam voor een plek in de finale.

In de derde serie van de 800m voor jongens junioren A kwam hij tot een 4e plek in 2.00.17. Omdat het in de voorgaande series beduidend langzamer was gegaan plaatste Mike zich als 2e en laatste tijdsnelste voor de finale van zaterdag.

NK junioren dag 2

800m finale
Na een minimale periode van herstel was het op zaterdagochtend Mike Meijer die voor Team4Mijl het spits af beet. In typische kampioenschapsfinale kwam Mike er helaas niet aan te pas. In 2.02.93 finishte hij op plek zeven, op ruim 5 seconden van winnaar Maarten Plaum.

Series 400m
Om 12:50uur was het vervolgens de beurt aan Danaïd Prinsen. In de tweede serie op 400m voor meisjes junioren A kwam zij als tweede over de finish. Hiermee plaatste zij zich rechtstreeks voor de finale op zondag.

In diezelfde serie startte ook Dominque Veninga. Op haar eerste juniorenstrijd als lid van Team4Mijl wist ook Dominque zich te plaatsen voor de 400m-finale van zondag. “De eerste 200m liep ik misschien iets te ontspannen maar ik ben blij dat ik mij toch heb kunnen plaatsen voor de finale”.

Finale 400mh
Enkele uren later was het tijd voor de 400mh finale van Henderyke Wonink. Startend vanuit baan 3 liep Henderyke een optimale race. Helaas voor Henderyke resulteerde dit niet in een NK medaille.
“Een vierde plaats is zuur maar ik ben hartstikke tevreden. Ik heb mijn race uitgevoerd zoals Eddy en ik het vantevoren bedacht hadden. Dit heeft geresulteert in een PR. Ik was goed maar de rest was beter”.

NK junioren dag 3

200m series

Op de laatste dag van de NK junioren 2015 kwamen Henderyke Wonink en Dominique Veninga andermaal in actie. Schijnbaar goed hersteld van haar inspanningen een eerder liep Henderyke Wonink in de derde serie over 200m naar een tweede plaats. Met 25.66 liet ze eveneens het volgende PR van dit NK-weekend noteren.

Één serie later was het verolgens de beurt aan Dominique Veninga. Ook zij had haar inspanningen van een dag eerder goed verteerd en liep ook op de 200m een PR. Haar vierde plek in deze serie bood eveneens toegang tot de halve finales op dit onderdeel.

400m finale

Om 13:35uur stond op de slotdag de eerste finale voor leden van Team4Mijl gepland. Over één volle ronde op het Bredase tartan hoopte in ieder geval Danaïd Prinsen op een NK-medaille. In een race waarin Danaïd zich met 55.95 sneller toonde dan ooit, greep zij helaas net naast een medaille.

Dominque Veninga kon op haar beurt helaas geen PR laten noteren. Met 59.53 miste zij haar eigen beste tijd op tweede tiende en werd hiermee laatste in deze finale.

200m halve finales
Na een paar uur rust voor Henderyke Wonink en Dominique Veninga, stonden even na de klok van vieren de halve finales 200m op de planning. Enigszins moegestreden kon Dominique Veninga zich niet nogmaals tot het uiterste drijven en finishte in 26.54 op een zevende plaats in haar serie.
Een paar minuten later was het de beurt aan Henderyke Wonink. Ook zij kon na een lang weekend helaas niet meer boven zichzelf uit stijgen. Met 25.88 kwam ze weliswaar nog dicht in de buurt van haar persoonlijk record, haar vijfde plek in de serie was net niet voldoende voor een plek in de finale.