Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Bij de 2e Brug tot Burg loop te Beerzerveld was er dit weekend twee maal succes voor Team 4 Mijl. Het parcours van de Brug tot Brugloop liep voor de hand liggend van brug naar brug. Deels langs het kanaal en deels door een woonwijk om wat extra meters te pakken om zo de ronde op 3 kilometer precies te zetten.

Op de 6 kilometer start voor Team 4 Mijl Frank Blikslager. Doordat het startschot met een vage toeter plaatsvond en dus vrij onduidelijk was Frank zijn reactie aan de late kant. Gevolg hiervan was dat hij een duw kreeg van het sneller reagerende startveld en door deze duw in no time opschoof naar de eerste positie. Hierna was het voor Frank al snel kat in het bakkie.
"Vlak voor het ingaan van de woonwijk in ronde 1 was ik mijn laatste achtervolger kwijt en heb ik uiteindelijk de voorsprong tot op 58 sec uitgebouwd". Met rondetijden van 9:33 en 9:41 liep Frank een tijd van 19:14. Goed voor de winst en tevens een parcoursrecord.

Niet veel later was het, op de 9 kilometer, de beurt aan Wouter Ploeger. Vanaf de start vormde zich een groepje van 4 met Jan Venhuizen, Jan Paalman, Leon Sanderman en Wouter. Het tempo lag vrij laag en na 1,5 km plaatste Sanderman een kleine versnelling waarbij Jan Venhuizen en Jan Paalman moesten passen. Er ontstond een gaatje van ongeveer 40meter. Wouter kon vrij makkelijk volgen en nam de kop over. De rest van de wedstrijd werd het gaatje met de rest niet echt veel groter, mede omdat de samenwerking tussen Wouter en Sanderman niet bepaald goed te noemen was.
Tot twee keer toe probeerde Wouter een versnelling te plaatsen, maar beide keren wist Sanderman te pareren. Na de tweede versnelling, in de laatste ronde, vond Wouter het eigenlijk wel prima en koos ervoor om af te wachten tot de laatste kilometer.
Met het ingaan van de laatste kilometer vroeg Sanderman of Wouter nog van plan was om over te nemen. Dit liet Wouter zich geen twee keer zeggen en vanaf dat punt kon Wouter het tempo flink opvoeren.
Met nog 300m te gaan, vlak voor het keerpunt bij de brug, knakte Sanderman alsnof en was de winst binnen voor Wouter.
"Achteraf gezien was het eigenlijk een vrij éénvoudige overwinning, waar ik het twee weken geleden tegen Wim Opten nog aardig moeilijk gehad had in de laatste kilometer kwam ik vandaag eigenlijk geen moment in de problemen en heb ik de gehele wedstrijd vrij ontspannen kunnen lopen".
Eindtijd: 29.37, 7 seconden voor Sanderman en 35 seconden verschil met het achtervolgende groepje. "Volgens mij ben ik wel klaar voor de NK”s van over een paar weken" alsdus Wouter.