Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Freek Lier heeft de sprintcross in Kraggenburg op zijn naam geschreven. Op het 2,5 kilometerlange parcours was hij net iets sterker dan Jaap Gerben Vellinga. Vanaf de start dicteerde het team 4 mijl duo de wedstrijd. Kop over kop maakte zij het elkaar in het mulle zand lastig. 200 Meter voor de meet plaatste Freek een versnelling, welke eenvoudig werd gepareerd door Jaap Gerben. Een tweede versnelling was hem te machtig en zo stelde Freek de winst veilig.

Ameland
Op Ameland deelde Stefanie Bouma dit weekend de lakens uit. Tijdens de Adventurerun liep zij de halve marathon door de natuur van het Waddeneiland. Na 1 uur, 15 minuten en 57 seconde haalde zij de finish en dit was ruim twee minuten sneller dan haar eerste concurrent, Mariska Kramer. Naast de winst verbeterde Stefanie haar eigen parcoursrecord door ruim een minuut sneller te lopen dan de oude toptijd.

Peize
Lotte de Hosson liep dit weekend de decemberloop in Peize. Een twintigtal dames stond daar aan de start voor de 15 kilometer. Lotte had het doel om binnen het uur de afstand af te leggen. In deze opzet slaagde zij, want in een tijd van 59.41 en een grote voorsprong greep zij de winst. “Lekker gelopen en eindelijk onder het uur”, was haar analyse na afloop.