Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Hoogezand – Een jaarlijks terugkerend evenement in Hoogezand is de Zeven kilometer van Martenshoek. Het was alweer de twaalfde editie van dit evenement in
de gelijknamige wijk van Hoogezand. Ook dit keer stond Frank Blikslager, bijna traditiegetrouw, aan de start. Voor de 23-jarige student uit Groningen is in het verleden deze wedstrijd een uitstekende test voor de 4 Mijl gebleken.

De herfst mag dan al officieel begonnen zijn, maar het weer lijkt er nog niet op. Ook in de aan het Winschoterdiep gelegen stad was goed nazomeren met een temperatuur rond de 24 graden. In deze warmte vertrokken de atleten na het startschot van de plaatselijke wethouder sport. Frank ging voortvarend van start: “Ik vertrok snel, te snel om eerlijk te zijn. Dat moest ik bekopen in de rest van de race.” Desondanks wist hij zonder problemen de winst veilig te stellen en finishte hij in een tijd van 22:31. Voor de atleet van Team 4 Mijl was het al weer tien maanden geleden dat hij aan een wedstrijd had deelgenomen. Frank toonde zich content met zijn prestatie: “Het begint er eindelijk na een jaar met blessureleed weer op te lijken. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar het is goed om te weten waar ik nu sta.”