Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen zondag stond voor Frank Blikslager, Fabian ten Kate en Edwin Slijkhuis de Zevenheuvelenloop van Nijmegen op de agenda. De wedstrijd over 15km heeft al vele jaren de beste tijden over 15km geleverd, maar dit jaar was een gure editie. De wind en kou weerhield de mannen van het team er echter niet van om hoge doelen te stellen.

Frank Blikslager was het snelste van de Team 4 mijlers. Na een degelijke 4mijl van Groningen en een goede 8km tijdens de Plantsoenloop wist Frank dat de vorm groeiende was. “Ik heb een aantal seconden langzamer gelopen dan vorig jaar, maar dat zijn de omstandigheden. In de uitslagen sta ik vele malen hoger dan het jaar hiervoor. Dat geeft aan dat ik een stuk sterker ben dan vorig jaar.” Frank liep een erg stabiele wedstrijd, waarin hij slechts de laatste 5km net boven de 15 minuten liep. Zijn eindtijd van 47.52 was goed voor een plek als negende Nederlander.

Daarachter was het gevecht van de mannen uit het noorden gaande. Fabian ten Kate, Edwin Slijkhuis en mede groninger Maarten Zeegers liepen met elkaar op. Edwin en Maarten waren het sterkste bult op, maar Fabian was meester van het afdalen en wist hiermee ook zijn voorsprong te pakken. Fabian liep zijn laatste 3 kilometer weg van de andere Groningers. De licht dalende slotkilometers waren in zijn voordeel, maar waar hij andere jaren rond de 6 min liep over de laatste 2 kilometer was er dit jaar de wind die hem afremde. Hierdoor zat er net geen tijd van onder de 50 minuten meer in, maar wel een knap persoonlijk record. Edwin had na 10 km zijn kruit verschoten. “Ik wist niet goed om te gaan met de zware windstoten. Ritme is voor mij belangrijk en dan is dit funest”. Edwin finishte met zijn eindtijd van 50.53 in de top 50 van de mannen. Hierdoor kon hij toch met enige tevredenheid het parcours verlaten.

VIOS Cross en Sinterklaasloop
Op zaterdag liepen Maarten Hindriks een cross wedstrijd en Jolien de Waard liep de 10km Sintrklaasloop. Maarten liep beheerste de wedstrijd van kop tot staart. Zijn voorsprong na de wedstrijd van 3km was meer dan 20 seconden. Jolien het erg zwaar tijdens de 10km lange wedstrijd. Door pijn in haar kuiten kon ze niet volledig tot het uiterste gaan en liep geen toptijd(39.59). Ze wist echter wel de winst binnen te slepen!