Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Frank Blikslager kwam vrijdagavond tot een knappe 4e plaats op de 10.000 meter op het Olympisch tartan. Solo liep hij een vlakke race met constante rondetijden. “Ik had van tevoren niet veel vertrouwen doordat de trainingen van afgelopen week stuk voor stuk slecht gingen. Ik ben echt blij met dit resultaat,” aldus een tevreden Frank. Met 31.26 bleef hij ruim verwijderd van de nummers 3 en 5.

De 1500m-finale van de mannen ontpopte zich tot een klassieke boemelrace. De eerste 2 rondes bleven de 12 mannen dicht bij elkaar totdat de sprint aangegaan werd in de 3e ronde. De laatste 400 meter was het alles of niets en Niek en Rob streden voor wat ze waard waren. Niek: “Ik zat bij de bel in 6e positie en liep een slotronde van 56!” Op het laatste rechte stuk moest Niek zich door één concurrent laten passeren waardoor hij als 7e ruim 2 seconden achter de winnende 4.03 finishte. Rob had helaas niet zulke goede benen als hij gisteren had. Toen de sprint aangetrokken werd, zette hij alles op alles om mee te gaan. “Ik kon 200 meter mee maar was daarna helaas al vrij leeg waardoor er vandaag niet meer in zat dan deze 10e plek. Ik had niet verwacht dat het zo’n flinke boemel zou worden!” Beide atleten kijken met een goed gevoel terug op hun finale. Niek: “Ik heb tot de laatste meters gestreden.” Rob: “Het halen van de finale was dit jaar één van mijn grote doelen en ik ben blij dat dat gelukt is.”

Henderyke Wonink liep in de series van de 400 meter horden de laatste wedstrijd van haar seizoen. Tot horde 8 wist ze het juiste ritme vast te houden maar daarna was de koek helaas op. “Het voelde gedurende de hele race nogal moeizaam maar na horde 8 was ik echt helemaal stuk.” De junior moest in haar serie in 3 concurrentes haar meerderen erkennen. Met een eindtijd van 65.77 ging de finale helaas aan haar voorbij.

Morgen zullen er maar liefst 8 atleten van Team 4 Mijl in de series van de 800m strijden om finaleplaatsen. In de finale van de 5000m zal Marcella Herzog in het stadion van start gaan.