Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Het Tartlétos Loopgala wordt sinds 1998 georganiseerd door studentenatletiekvereniging Tartlétos uit Wageningen. De wedstrijd is inmiddels uitgegroeid tot een baanwedstrijd van formaat, vooral de 5000 meter kent altijd een zeer sterke bezetting. Olfert Molenhuis, die de afgelopen maanden vooral actief is geweest op de weg, liep vandaag in zijn eerste wedstrijd op de baan naar een keurige derde plek in 14.32.16 minuten. In dezelfde race wist Adriaan Franssen zijn persoonlijk record aan te scherpen met meer dan 15 seconden tot 15.14.35. Ook teamgenoten Marieke Falkmann en Stefanie Bouma stonden vandaag samen aan de start voor de 5000 meter. Marieke vat haar race als volgt samen: "Het plan was om rondjes 80 te lopen en dan hopelijk langzaam te versnellen. De wedstrijd begon goed en we liepen wat voor op het schema (2000m in 6.35 en 3000m in 9.53). Ik zat mooi in een groepje, maar toen mijn medestanders gingen versnellen kon ik nog niet mee. Hierdoor moest ik zelf tempo blijven lopen, wat gelukkig goed ging. Ik viel niet terug en bleef in mijn eigen tempo doorgaan. De laatste 600m kon ik nog versnellen, maar de meiden voor me hadden al een goed gat geslagen zodat ik als derde eindigde in 16.28.58. Ik ben erg tevreden over het verloop van de race en hoe ik het heb opgebouwd. De komende periode zal ik nog aan mijn snelheid werken en hopelijk kan ik straks dan langer in een wat hoger tempo lopen. Het vizier ligt hierbij natuurlijk op het Nederlands Kampioenschap, waar ik mijn titel ga verdedigen." Stefanie kon Marieke tijdens haar versnelling niet meer volgen en eindigde als vierde in een nieuw persoonlijk record van 16.37.45.

Inge Bootsma liep opnieuw een persoonlijk record op de 400 meter. Het laatste stuk van haar ronde kon zij goed doorzetten, wat resulteerde in een tijd van 61.71 seconden. Marieke van der Zee en Linda Swart lieten respectievelijk een tijd noteren van 60.64 en 58.81 seconden.