Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen weekend waren er op maar liefst twee dagen indoorwedstrijden in de Topsporthal Vlaanderen in Gent. Zowel op zaterdag als op zondag stonden van Team 4 Mijl een aantal atleten aan de start.

Zaterdag waren Marit Dopheide, Suzanne Voorrips en Jasper Sinnema afgereisd naar onze zuiderburen om daar op de sprintnummers hun beste beentje voor te zetten. Alle drie liepen ze deze dag een 200 en een 400 meter. Marit en Suzanne wisten beide op de 200 meter hun indoor pr aan te scherpen. Marit zat in een snelle serie en na een goede start kwam ze het eerste stuk hard door. De tweede 100 meter werd toch wat zwaarder en uiteindelijk finishte ze als derde in een tijd van 24.60. Suzanne liep in de series van de 200 meter naar een prima tijd en tevens indoor pr: 26.99. Jasper liep zijn eerste 200 meter indoor ooit en naar eigen zeggen ging zijn race “wel aardig”. Hij zette een tijd van 23.86 op de klok.

Na de 200 meter en ruim anderhalf uur pauze was het tijd voor de 400 meter. Marit en Suzanne zaten bij elkaar in de serie samen met nog enkele andere snelle dames. Marit wist achter de Amsterdamse Madiea Ghafour een plekje te vinden. Haar strategie was om op het laatste rechte stuk Madiea weer in te halen, echter dit mislukte faliekant doordat Madiea leek stil te vallen in de laatste bocht waardoor Marit een versnelling plaatste om haar in te kunnen halen. Madiea wist zich te herpakken en zette tegelijkertijd ook een versnelling in, waardoor Marit gedwongen werd de gehele bocht in baan twee te lopen en zodoende meer meters dan nodig te maken. Uiteindelijk moest ze dit bekopen met vierhonderdste op de finish: 55.18. “Wel mag ik tevreden zijn met de tijd, dit is zeker een seconde sneller dan mijn vorige indoorseizoenopeners”, aldus een niet geheel ontevreden Marit. Suzanne wist achter Marit in een keurige 58.45 te finishen. Voor haar betekent dit zowel een indoor- als outdoor-pr op de 400 meter. Jasper liep in de snelste serie van de mannen, met onder andere Thomas Kortbeek en Youssef El Rhafifioui, naar een tijd van 51.71. Jasper over zijn eigen race: “Technisch was het wel oké en ook het tempo was aardig, maar het kon allemaal wat agressiever en harder”.

Op zondag was het de beurt aan Marlies Huigen en Riccardo Sprong, beiden deze dag uitkomend op de 800 meter. Marlies, die ruim anderhalf jaar geen 800 meter meer had gelopen, koos ervoor om de eerste drie ronden op plek twee te lopen. Na 600 meter besloot ze een versnelling in te zetten en wist zo de winst te pakken in 2.19.17. Tevreden met het resultaat kijkt ze vooruit naar de komende wedstrijden: “Ik heb heerlijk kunnen lopen en voor de komende wedstrijden zit er zeker meer in”. Ook voor Riccardo was het een positieve dag: zijn 800-metertijd was 1.53.55, een prima opening van het indoor seizoen. In zijn serie werd er hard geopend waarna het tempo flink werd doorgetrokken. Riccardo moest dit op de laatste 100 meter bekopen en finishte als tweede. Desondanks stond er een nette tijd op de klok waar hij tevreden mee kan zijn. Ook hij heeft zin in de wedstrijden die binnenkort op het programma staan: “Goed gevoel over vandaag. Op naar meer”.

Anouk Everts wint cross in Ekehaar

Naast alle indoorperikelen van het afgelopen weekend heeft Anouk Everts na een tijd van blessureleed weer een wedstrijd kunnen lopen. Ze liep in Ekehaar de Broekstreeker Veldoop. Over een enigszins drassig parcours van 5,9 kilometer kwam ze als eerste over de streep in een tijd van 23.55. Een prima tijd voor een eerste wedstrijd na een lange revalidatieperiode. Anouk gaf zelf na de wedstrijd aan dat ze zeer blij was eindelijk weer eens pijnvrij een cross te kunnen doen en dat ze erg tevreden was met het eindresultaat.