Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Huizingen (BE) – In 1995 bundelden elf Vlaamse atletiekclubs hun krachten om betere atletiekwedstrijden te organiseren; daar werd de Flanders Cup geboren. Vandaag op 10 juni organiseerde atletiekvereniging Allonius Sport de derde wedstrijd van het Flanders Cup-seizoen 2017. Team 4 Mijl, dat ook bij de vorige twee wedstrijden aanwezig was (IFAM en Putbos Meeting), was vandaag ook van de partij met zes atleten. Bernice Meijer, Dominique Veninga, Bram Buigel, Thomas van Laar en nieuwe transfer Kayla de Bond gingen van start in de Vlaamse stad.

Vrouwenwedstrijden
Bernice Meijer en Dominique Veninga waren, net als de andere deelnemers van Team 4 Mijl vandaag, uitgenodigd om deel te nemen in het hoofdprogramma. In een serie met twee Belgische-, een Britse- en een Zambiaanse vrouw snelden ze respectievelijk naar een derde en vierde plek. Bernice was niet echt tevreden en reageerde na afloop: “Het was niet best vandaag, ik ging volledig kapot op het laatste stuk.” Ze finishte in 56.75. Dominique volgde Bernice op de voet in 56.90.
Australische atlete Kayla de Bond sloot kort geleden aan bij Team 4 Mijl en ging vandaag van start op de 1500 meter. Daar wist zij een tweede plek te bemachtigen in een tijd van 4:28.56.

Mannenwedstrijden
Bij de mannen gingen Thomas van Laar en Bram Buigel van start op de 800 meter. Thomas ging van start in de snelste serie maar wist hier helaas niet in uit te blinken. In 1:51.05 kwam hij als zevende over de finishlijn. “We gingen super langzaam van start en op een gegeven moment heb ik maar de kop van de race gepakt. Helaas werd ik toen bijna onderuit getrapt en was ik volledig mijn ritme kwijt”, aldus Thomas die niet blij was met het verloop van deze race. Bram kwam er helaas helemaal niet aan te pas vandaag en wist de wedstrijd niet uit te lopen.
Rob ter Burg ging van start op de 1500 meter en kwam tot een tijd van 3:55.89, hiermee werd hij achtste in zijn serie.