Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Hengelo – Zondagmiddag 11 juni vond de 36ste editie van de FBK Games plaats in Hengelo. Grote internationale namen werden uitgenodigd om hier aan deel te nemen, onder wie Thijmen Kupers van Team 4 Mijl. Ook Leonie van Vliet werd uitgenodigd voor deelname aan de grootste atletiekwedstrijd op Nederlandse bodem. Leonie nam deel aan de 100 meter en de 4×100 meter met het Nederlandse junioren estafetteteam. Thijmen ging van start op de 800 meter en greep hier magistraal naar de winst in een internationale toptijd en persoonlijke besttijd van 1:44.99.

Thijmen Kupers naar de winst op de 800 meter
Thuisfavoriet Thijmen Kupers, geboren in Lengel dat niet ver verwijderd is van het welbekende FBK stadion, ging om 19.29 uur van start op de 800 meter. In een internationaal topveld legde hij het onder meer af tegen de Kenianen Timothy Kitum, Nicholas Kipkoech en Leonoard Kosencha die allen een persoonlijk record van ver onder de 1:44 hadden staan. Ook Michael Rimmer met een persoonlijke besttijd van 1:43.89 was een befaamde concurrent. Na 100 meter kozen de atleten positie en Thijmen zat vanaf het begin van de race in een goede positie in de binnenbaan. Gehaasd door Nederlands Recordhouder Bram Som kwamen de atleten na 400 meter door in 51 seconden. Thijmen maakte zich gedurende de race geen zorgen en bleef op zijn positie zitten. 100 meter voor de finish kwam er een gaatje vrij en liep Thijmen magistraal bij zijn concurrentie vandaan. In een winnende tijd van 1:44.99 kwam hij onder luid gejuich van het Nederlandse publiek over de finish. De afgelopen weken liet de atleet al zien over een geweldige vorm te beschikken en vandaag toonde hij met deze vorm niet alleen hard te kunnen lopen maar ook nog eens te kunnen winnen in een internationaal topveld. Thijmen had zich al geplaatst voor de wereldkampioenschappen in Londen later dit jaar maar deze wedstrijd laat zien dat hij daar niet alleen komt om deel te nemen. Hij zou in Londen zo maar eens heel mooi kunnen verassen.

Leonie van Vliet last-minute uitgenodigd voor de sprintnummers
Afgelopen vrijdag kreeg Leonie van Vliet te horen dat ze ook mocht deelnemen aan de wedstrijd in Hengelo. Dat was voor de atlete uit Amstelveen een geweldige verassing en dat betekende voor haar de eerste grote wedstrijd in haar carriere. Ze kwam in actie op de 100 meter en de 4×100 meter estafette. Op de 100 meter werd ze vierde in de C-finale in een tijd van 12.00. De estafette liep ze in het juniorenteam van Nederland en samen met Lieke Klaver, Andrea Bouma en Nargelis Statia snelde het team naar een tijd van 44.95.