Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

AMSTERDAM – Zondagavond 10 juli ging om 18:30 uur het ó zo belangrijke startschot. De 800 meter finale ging van start met daarin Team 4 Mijl-atleet Thijmen Kupers.
Kupers, die op donderdag en vrijdag reeds een goede serie en halve finale had gelopen, wilde er vandaag alles aan doen om de titel op te eisen.

Zoals men inmiddels gewend is van Thijmen, pakte hij vanaf de start de kop. De concurrentie bleek echter goed in zijn rug zitten, waardoor ze een ideale race hadden om uit Thijmen”s rug te springen. De Pool Adam Kszczot wist uiteindelijk met de winst aan de haal te gaan, achtervolgd door respectievelijk Lewandowski uit Polen en Giles uit Groot-Brittannië. Thijmen werd uiteindelijk zesde in 1:46.67. “Het is gewoon heel erg balen. Het eerste rondje was goed maar toen was ik te ongeduldig. De entourage was wel echt geweldig”, vertelde een zwaar teleurgestelde Thijmen. Toch heeft de atleet van Team 4 Mijl nog stiekeme hoop dat de bond hem alsnog naar de Olympische Spelen stuurt. Hij heeft de afgelopen tijd veel bravoure laten zien en behoort zeker tot een outsider op dit mondiale toernooi.

Bekijk hier de race (beelden van de NOS):

En bekijk hier het interview met de NOS: